jaromira
Prosím Tě,ten krém ze salka a másla.Vaříš to salko ty 3 hodiny?A plechovku zavřenou?Dáváš do toho krému i trošku rumu?Nekazí se?Asi se to nestihne zkazit,ale jak ten krém v chladu asi dlouho vydrží?Děkuji
Dají se taky udělat klasický kokosový kuličky - bílky, cukr moučka, kokos, kakao a trpšočli rumu smíchat a obalit v kokosu...
Cituji saluska: Já mám takovou rychlejší obměnu, když se mi nechce plácat s krémem: Na 4 ušlehaný bílky dam 20dkg mletých ořechů a 15dkg moučkového cukru, dam do cukrářského sáčku a dělám na pečící papír takové bobky, do každého posadím lískáč a upeču.
Přesně tohle děláme doma taky, akorát s krupicovým cukrem...v kuchařce tomu říkají Chrousti
Cituji blanž: .Vaříš to salko ty 3 hodiny
Mě to přijde hrozný,nic takovýho jsem nedělala a dělat nebudu.
blanž
ammalka
Holky, já vařím salka každej rok, na likér, a stačí vařit dvě hodiny v zavřený plechovce a je z něj krásnej karamel.
ammalka
Mám elektrickej sporák, a ze šesti stupňů teplot, to mám tak na čtyřce. Takže bublá pořád, ale zase mi v tom hrnci ta pixla neposkakuje. Jo a průběžně při vaření tu plechovku otáčím, protože jinak je to salko dole víc karamelový než nahoře a někdy se v něm udělaj i hrudky.
ammalka
To mě nikdy nenapadlo já k tomu chodim častěji a častěji otáčím. Ale určitě by to tak šlo.
Cituji 1EPE: Holky, já vařím salka každej rok, na likér, a stačí vařit dvě hodiny v zavřený plechovce a je z něj krásnej karamel
já dělám ze salka karamelovou buchtu a přesně jak říkáš, vařím 2-3 hoďky a nic se tím nepokazí...
lucinkaf
Stejně salko musel vymyslet nějakej génius )
Cituji 1EPE: Stejně salko musel vymyslet nějakej génius
souhlasím Jinak ty kremrole jsou bezvadný nápad, děláme je každý rok a vůbec mě nanapadlo, že nejdřív si nasbírám bílky a pak budu péct kremrole
Cituji lucinkaf: nanapadlo, že nejdřív si nasbírám bílky a pak budu péct kremrole
Já taky každej rok s bílky a žloutky bojuju a stejně mi to většinou nevyjde
Cituji 1EPE: salko musel vymyslet nějakej génius
Spíš nějaký zvrhlý sadista! Kdo tomuhle vynálezu má odolat?! Já na to nemám se takhle mučit, pravidelně kupuju o jednu plechovku navíc...
Cituji Barcza: Přesně tohle děláme doma taky, akorát s krupicovým cukrem
No vidiš, já vlastně nevim proč tam dávam moučkový... Nechroupe ti tam pak ten hrubý cukr?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.