Já prozatím dávám chléb do mikrotenového sáčku.Někdy mi v něm chytne plíseň,proto zvažujeme koupi chlebníku. Jak jste s ním spokojeni? Doporučíte nerezový nebo dřevěný?Máte osvědčeného výrobce.Stačí nechat chléb volně v chlebníku nebo se musí také balit? Díky za Vaše zkušenosti.
Před pár lety jsme měli chlebník a skoro vždy nám v něm chléb splesnivěl. Teď to děláme tak, že ho normálně necháme v sáčku, ovšem otevřeném a dáme do skříňky. No a taky kupujeme tolik, kolik sníme během dvou až tří dnů. Zbytek zamrazíme.
chlebník máme nerez je snadno udržitelný, pečivo necháváme ještě v obalu. Kupujeme celozrné chleby, které tak vydrží dobré i 4 dny, vzhledem k tomu, že jsme jen dva a zas tolik ho nesníme, tak nám to vyhovuje
Já mám pocit, že chlebníky jsou spíš jen na "ozdobu" a aby nebylo vidět pečivo v pytlíku.
My jsme ho doma měli (dřevěný) a letěl, protože zbytečně zabíral místo. Teď mám na lince jen proutěný košík, do kterého dáváme počivo v obalech / sáčcích.
Taky máme doma podobný problém. Ze čtyřčlenné rodiny se stala dvoučlenná a množství pečiva při nákupu zatím jaksi neodhadujeme Slyšela jsem ale, že lepší než v igelitu je skladovat pečivo zabalené v látce, tak přemýšlím, že to vyzkouším. A babička má zas dobré zkušenosti s ledničkou - v létě skladuje chleba jen tam a neplesniví jí. Ale jestli je příčinou chlad, to nevím...
Máme v dřevěnym, v pytlíku jinak by stejně oschnul. Jinak zbytek nechávám uschnout koni. Ale plísen nám ještě nikdy nechyt
Máme chlebník od Tupper ware nebo jak se to píše Má speciální membránu, aby pečivo zůstalo čerstvé a neplesnivělo. Jsme spokojení .
Reaguji na Teri86:
Souhlasím s babičkou - nejdéle vydrží pečivo, když ho nechávám v ledničce. Když pečivo do druhého dne nesníme, tak ho dáme do ledničky. Není sice nad čerstvé, ale je to lepší než kdyby to zplesnivělo. Hlavně to tak děláme s toustovým chlebem, ze kterého děláme tousty, v ledničce vydrží déle jak týden. Chlebník je úplně na nic, vážně jen na ozdobu
Reaguji na mishenka:
Tak to nám teda vůbec, někde jsem četla, že to hodně souvisí s tím, jakou má kdo doma vlhkost, tak i podle toho mu i vydrží chleba, pečivo a tak. My máme asi větší - špatně nám schne prádlo atp..
Aha, nejspíš to tak bude. Ja nevim, ale vždycky se divim, že za několik tejdnů je ten tousták měkkej bez plísně, nesmrdí nic. A hlavně ten toustovej chleba i špatně schne. Jinak normální pečivo nám schne dobře.
Reaguji na mishenka: Mně tousty vydrží dlouho i jenom v původním sáčku. Jsou dost trvanlivé, je to výrobou
Cituji Ladie: Já mám pocit, že chlebníky jsou spíš jen na "ozdobu"
Po přečtení Vašich odpovědí mám taky takový dojem jen na ozdobu.Asi budu muset líp odhadovat nákup,aby chléb nezbýval.
Chlebník je opravdu jen na to,aby zabíral místo,pečivo donesu domů,nechám případně vychladnout a pak i s tím původním obalem/papírovofoliový sáček z pekárny/ dám do mikrotenu,ale je fakt,že u nás se pečivo jí jen ten den koupené a maximálně druhý den na snídani,dva dny staré pečivo doma jaksi nemám,nikdo by to nejedl brrrrrrr.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.