Děvčata, maté nějaký osvědčený recept na tatarák? Na netu je jich spousta, ale mě by zajímal nějaký recept, který opravdu chutná. Párkrát jsem ho jedla, ale vždy jen v restauraci, tak si ho zkusím udělat sama. Sestra mi říkala, ať ho zamíchám s kečupem , ale to mi přijde hloupé kazit rybku nějakým polotovarem. Ocením vaše tipy
kečupem?? No to fakt ne. Dělám klasicky, nožem jakoby stírám a pak ještě pokrájím, opepřím, lehce osolím a citronuju. K tomu rukolu a foccaciu
Já naškrábu lososa, přidám čerstvý najemno nasekaný kopr, sůl, pepř a šťávu z citronu, někdy když mám, tak dávám i kapary. Je to výborné a určitě bych do kvalitního masa nedávala kečup (upřímně bych ho nedala do ničeho)...
Reaguji na isellka: chlazený, z uzeného to není tatarák
Cituji isellka: používáte klasický chlazený losos?
Já používám čerstvého, pokud možno ne toho vakuovaného chlazeného, který leží týden a déle v supermarketu... Uzeného vůbec.
dneska jsem dělala a jak již výše psaly holky:
utřít čerstvého lososa (krásně to jde vroubkovaným nožem), zakapat citronem, osolit, kápnout olivový olej, přidat nakrájené černé olivy, kapary, najemno červenou cibulku a trochu hladkolisté petrželky.
Neměl chybu a i barevně vypadal nádherně.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.