Holky poraďte jak děláte hovězí tatárák? Potřebovala bych na víkend ten nejlepší recept, vč. přesného množství ingrediencí (koření).
Já dávám sůl, pepř, papriku, kečup, horčici, worcester, žloutek a cibuli. Ale množství podle mě ti těžko kdo poradí, já mám radši jemný tatarák, všeho tak akorát a třeba můj taťka má rád hodně kečupu a horčice. To je podle mě hodně těžké napsat jednu cibuli, lžíce horčice atd. Prostě každý ho má rád trošku jinak, někdo cibuli na velmi drobno, někdo spíš hrubší. A i samotné maso má rád někdo namleté nahrubo a někdo klasicky jemně naškrábané...
My děláme tatarák takhle: maso tak 2x až 3x najemno umeleme, i s cibulí. Pak přidáváme jeden žloutek, lžíci sojovky, lžíci worchesteru, trochu soli, pepře, lžíci hořčice a lžíci kečupu. Někdy přidávám i trochu papriky. Pak to pořádně rozmíchám, nechám chvilku odležet a ochutnám. Pak případně přidám některou ingredienci.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.