Miluji tatarák a v posledni době jsem jedla mnoho variant s kořenim nebo dokonce žampiony na grilu plněne tatarakem. Jak ho připravujete vy? Jednoduše klasika cibule, žloudek, kečup, worchester, sůl a pepř nepo propracovaněji česnek, sladká paprika, drceny kmin atd?
jeden malý tip:
Jinak kvůli linii jsem se naučila ho jíst na celozrných toustech, žádný zbytečný tuk a mne to tak i chutná
V nějaké restauraci jsem ho jedla ochuceny troškou koňaku, samozřejmě nám neřekli, jakého a kolik. Ale byl úžasný.
méně než
10 příspěvků
My ho s přítelem taky milujeme.
Dělám asi klasiku-
maso,cibulka(může být i jarní),česnek,žloutek,pepř,sůl,worchester,sojovka, hořčice,kečup,papriku nedávám,nemáme rádi, ale co je možná zvláštnost,přidávám chilli omáčku,nejradši tu sladší,ale stejně pálí jako čert-bez ní už mi to skoro nechutná.
Já mám ráda, když tam není toho koření přehnaně moc - když tam cítím i chuť masa. Jinak klasika - svíčková, žloutek, cibule, worchestr, kmín, paprika, pepř, hořčice, kečup, sůl. Česnek nedávám, když je na topinkách. Jednou jsme ho udělali na oslavu hodně, ale nesnědlo se všechno, takže ze zbytku jsme si udělali karbanátky. To byly asi mé nejdražší karbanátky v životě
a já jsem ho ještě v životě neochutnala, mám nějakej blok. Zato miluju carpaccio
Miabella
Já jsem taky dřív měla blok, ale jednou jsem se nechala překecat, vyzkoušela a od té doby ho miluju. Škoda, že se nemá jíst moc často..-
Yasminka
se k tomu asi taky časem dopracuju
Dělám klasiku, moc dobrý je také ze pštrosího masa.
Láká mě i z lososa, ale nevím, jestli to nebude moc velká rybina.
Cituji Yasminka: To byly asi mé nejdražší karbanátky
Mě se jednou podařilo udělat ze svíčkové guláš Měla jsem v mražáku nějaké maso od mamky, ale nebylo popsané. Jsem to poznala až když jsem ten guláš připravovala. Jinak já mám taky moc ráda tatarák a sspíš klasicky, než nějaké experimenty. A jestli někdo milujete tak moc česnek jako já, tak doporučuji si topinku pomazat česnekem ze spodní strany To je pak pěknej masakr, prtž se česnek dostane do pusy jako první
A tatarák z lososa je taky úžasnej. Kolikrát ani nevím, který mi chutná víc.
tak to u nás se jí často. Dobré a rychle připravené. ale teda ten koňak je super tip hned to zítra vyzkouším. Ja tedy koňak přidávam i na steak.
Taky nedavám hořčici ale také miluji když je to o mase a ne o koření nebo jen o kečupu.
Kde ho kupujete? nebo škrábete a nebo mixér?
Ja tedy nejraději kupuji, jako rumunský párek. Ve Vodičkove ulici maji vynikající a vždy čerstvý bohužel jen v pátek. škrábat neee to je zdlouhavé a mixér sem ještě nekoupila
vega
Tatarákem z lososa mě dneska překvapil můj přítel. Nikdy dřív jsem nic syrového nechtěla pozřít a myslela jsem, že ho přerazim. Ale zkusila jsem to a musím uznat, že to bylo dobré. Není to vůbec cítit rybinou, samozřejmě je třeba čerstvý losos a dobré koření. Přítel to dělal podle nějakého italského kuchaře, který má na streamu svůj pořad, se sušenými rajčaty. A kdybych nevěděla, že jím syrové maso, tak bych řekla, že to je děsná ňamka.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.