Holky, nezlobte se, ale řeší se tu kraviny, ptala jsem se jasně a jednoduše na tipy na svačiny, toť vše Navíc my běžně vyrážíme z domu už v 9 ráno a vracíme se až kolem 19 hodiny v létě ještě déle, takže mi některé řeči připadají opravdu zbytečné

Jinak kdo by měl zájem, mám recept na uplně úžasnou salsu do bagetky s kuřecím masem a rukolou

arrow
profile_image
Minette
od 4. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na jimmy_choo:
Teda já bych zájem měla, a docela mě zaujalo i to s těma brusinkama, to si moc neumím představit, případně ta doma dělaná sladká chili omáčka?

Taky to kuřecí maso, když ho máš do bagety, tak to je jako prso opečené na pánvičce nebo jak?

Já právě svačiny už hodně dlouho nedělala, teď by se mi tipy hodily, a tohle by se dalo i místo oběda. Taky preferuju doma dělaný, ty kupovaný bagety, to se nedá jíst.

Cituji amri: Bílé bagety s domácím roastbeefem-to miluje manžel a syn

jak se dělá ten domácí roastbeef?

Cituji jimmy_choo: Pokud jedeme na výlet někam do města, tak to neřeším a někde si něco koupíme a bohužel občas si i moc nepochutnáme v restauracích.

Já Ti úplně rozumím, byla doba, kdy večeře v restauraci představovala příjemný gurmánský zážitek, v poslední době to vnímám také spíš jako nutné zlo, hlavně pokud jde o klasickou restauraci a ne nějakou opravdu top - luxusní. Kdybych měla na výběr, tak naprosto bez ohledu na cenu bych se šla raději najíst do klasické školní jídelny, jakou jsme měli třeba na ZŠ, než do většiny restaurací.

Cituji Minette: a docela mě zaujalo i to s těma brusinkama

http://www.labuznik.cz/recept/tramezzini-s-kruti-s unkou/ tento recept je i v kuchařce pro dceru, odtud ho mám, je to fakt výborné ( i když je pravda, že přítel tuto kombinaci tolik nemusí, ale já jí miluju) .

Sladkou chilli omáčku kupuji. Zrovna bagetu se salsou jsem dělala dnes a opravdu jsme si pochutnali.

Recept:
1 lžíce másla
1 cibule
1 lžíce papriky jalepeno
400 ml rajského puré
3 velké lžíce chipotle salsa
4 velké lžíce hnědého cukru
2 lžíce octa balsamico
2 lžíce japonské sójové omáčky ( je to BBQ omáčka Louisiana, kterou používáme jako nátěr na žebírka, udělá se jí dle receptu opravdu dost, takže nám zbyla a zkusila jsem jí dát do bagety) zdroj tady: http://www.youtube.com/watch?v=7O4zp4FmfNg

Jinak chipotle salsu mají v Tescu, tu originální, co používá Majkl jsem koupila v pražské mexické speciálce, ale bohužel jsem v prodejně přišla na to, že mají všechny už půl roku prošlé, takže jsem jí nahradila tou z Tesca.

Cituji Minette: Taky to kuřecí maso, když ho máš do bagety, tak to je jako prso opečené na pánvičce nebo jak?

Dělám ho na sucho v kontaktním grilu, jenom okořením oblíbeným kořením ( na špagety, grilovací a kari )

Cituji Minette: , kdy večeře v restauraci představovala příjemný gurmánský zážitek, v poslední době to vnímám také spíš jako nutné zlo, hlavně pokud jde o klasickou restauraci a ne nějakou opravdu top - luxusní. Kdybych měla na výběr, tak naprosto bez ohledu na cenu bych se šla raději najíst do klasické školní jídelny, jakou jsme měli třeba na ZŠ, než do většiny restaurací.

Přesně moje slova...

arrow
profile_image
Minette
od 4. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na jimmy_choo:
Díky, jinak já asi nějak špatně četla, představovala jsem si, že to s brusinkama je nějaké krůtí maso, to by taky mohla být zajímavá kombinace.

arrow
profile_image
Andrea V
od 6. 2. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Jó, celodenní výlet a svačinky. Já mám problém s tím, že ráno nejsem schopná topho moc do sebe dostat. A pokud se jde na celodenní výlet, není to moc dobré. Navíc, jak se říká, snídaně má být vydatná a pokud možno největší jídlo z celého dne. Pro mě to znamená nasnídat se minimálně 30 minut po probuzení, ale spíš ještě o něco později, kdy se vzpamatuje žaludek. Ani potom nejsem schopná do sebe dostat větší množství pečiva například, natož abych jedla slaninu s vejci a toustem jako naše polovičky. Takže se ráno zaplním většinou mlékem a poctivým selským jogurtem, jaké rozvážejí po trzích. K tomu pár piškotů a banán. Žaludek se tím zaplní a jsou to i celkem hodnotné živiny. Potom jím hodně zeleninu a ovoce. Pokud není kde se pořádně najíst, bereme s sebou většinou šneky z listového těsta se šunkou a sýrem. V poslední době jsem si taky dost oblíbila arbský chleba. Jde ho připravit na spoustu způsobů a brzy asi napíšu nějaký recept

Cituji Andrea V: brzy asi napíšu nějaký recept

Sem s ním !

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené