Cituji rice: můžu se zeptat, proč všichni fanaticky propagujete olivový olej?
protože má lepší chuť a mmj. na orestování se hodí, jen tě to vyjde dráž (když srovnáš kolik stojí sklenice olivového a kolik slunečnicového), nikde není psáno, ne na něm nemůžeš smažit nebo restovat.
jinak můj recept: na pánvi na kapce oliv.oleje promíchám česnek s nakrájenou paprikou, cuketou, rajčaty a pórkem. přidám čersvté! bylinky - bazalku a tymián. někdo kdo rád ostřejší jídlo může přidat nakrájenou chilli papričku. do pánve ap khodím špagety bo jiné těstoviny a promíchám a mám hotovo
.....k tomu fanatickýmu propagování olivovýho oleje....
Co se týká ceny, tak jsem minulej týden koupila oliv olej za 44.90,- Kč za 1 litr, takže jaký moc drahý když se koupí v akci...? Slunečnicový stál 32,-...
Jinak spotřeba oliv oleje oproti jinýmu je třetinová, to každej ví co to používá a kdo má např problémy se žlučníkem, tak je používání oliv oleje daleko nej jako S normálním, ale na to si musí dojít každej sám....takže to neni fanatický propagování, ale je to opodstatněný a hlavně zdravotně pro organ. lepší !
Na chuť si člověk zvykne, ale mám zkušenost, že ty balení v akci nejsou tak s tou nepříjemnou chutí jak se někomu zdá....v salátech ale ta chuť nejde poznat a nevadí. Používám oliv. olej opravdu na všechno - palačinky a i na zelí, na smažení - to ale dělám minimálně.......je to na zvyku !!
Každopádně se cítím zdravotně daleko lépe.
Do špaget dávám tuňáka, sýr cottage a přidám trochu chilli omáčky
Velice dietní a zdravé jsou špagety pomodoro, moje oblíbené. A ještě tip - pokud budou těstoviny na skus mají méně kalorií než ty uvařené doměkka
Cituji AdaZBrna: A ještě tip - pokud budou těstoviny na skus mají méně kalorií než ty uvařené doměkka
Jó? To se tam nasákne z tý vody? No u mě by to fungovalo tak, že když jsou měkké, sním jich víc, protože já al dente nerada.
Jinak špagety pomodoro jsou skvělé, zrovna dnes jsem je k obědu měla. Dá se to udělat poměrně levně - se sušenou bazalkou a posypat eidamem, anebo draze a luxusně s parmazánem a čerstvou bazalkou, ale to je fakt královská mňamka.
Dělala jsem to na dvou lžících olivového oleje pro dva lidi.
Cituji AdaZBrna: těstoviny na skus mají méně kalorií než ty uvařené doměkka
Ne. Kalorii mají stejně, mají leda tak nižší glykemický index a to je něco jiného.
pokud držíš dietu měla by ses těstovinám spíše radikálně vyhnout..pokud ne tak klasika olej česnek, rajčatová omáčka nebo jen lučina tvaroh..tuňák zelenina a bílý jogurt ( těstovinový salát)
Držím dietu a dávám si špagety se strouhaným sýrem, olivovým olejem a bazalkou..někdy i kečup a normálně hubnu. , Myslím, že jde hlavně o to nesníst toho moc..
rajčata přeliji horkou vodou, oloupu, nakrájím na kousky. Na olivovém oleji orestuji cibuli, česnek na plátky, přidám rajčata. Osolím, opepřím, trošku majoránky, bazalku a chilli. Dusím, dokud se rajčata uplně ,,nerozpytvají,, Vmíchám do uvařených špaget společně s mozzarelou nakrájenou na kostičky výborné !
olivový olej, česnek, cherry rajčátka a nakonec přimíchat čerstvou rukolu, nejlepší kombinace
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.