K obědu si chci uvařit Bio špagety : 100g - 666kj
jenže co k nim,aby to bylo dietní a chutné ?
orestovat vařenou šunku na kapičce oliváku, cibule a česnek, sůl a pepř, plechovka rajčat, nastrouhaný 20% eidam-po tom se já můžu umlátit a dietní to je, ale bez těch špágů by to bylo lepší
Kleímek nízkotučného jogurtu (já dávám zakysanou smetanu, ale když to chceš dietní...), do toho trošku chilli (nebo jen mleté papriky), pepře, špetku soli, 2 stroužky česneku a půl lžičky bazalky (pokud je jogurt kyselý tak špetičku cukru). Nakrájet čerstvou zeleninu - rajčata, papriku, pórek... Trochu nasekané šunky, případně pár červených fazolí (z konzervy či zavařených)... Po tomhle se zase můžu umlátit já
Terezka93
Pokud chceš dietní tak jedině se zeleninou. Žádný sýr ani jiné mléčné výrobky, ani šunku. Třeba taková brokolice je skvělá, případně i hrášek, ale to se moč často nevidí. Zakápnout to trochou česnekového olivového oleje a je to. Všechno uvařit, brokolici případně udělat v páře, rozhodně nic nesmažit, ani nerestovat a olej přidávat až pouze do hotového pokrmu.
Samozřejmě žádné konzervované potraviny.
Já si třeba dělám, že osmažím na trošku oleje na kousky kuřecí maso, do toho dám špagety a posypu kari a nebo rajčata z konzervy.
casia
Já osobně nemám dietu žádnou. Jsem poměrně zdravý a hodlám takovým zůstat co nejdelší dobu. Tady také není specifikováno pro jakou dietu to má být, tak píšu to nejlepší co je k mání, což je dělaná strava, i když diabetikovi by možná zase tolik nepomohlo.
Na špetce olivového oleje orestujeme feferonku nakrájenou na kolečka, k tomu česnek a zamícháme do špaget.
Cituji PardGalen: Pokud chceš dietní tak jedině se zeleninou.
Souhlas. S brokolicí je to dobré! Ještě trošku odlehčenější varianta je s čerstvým listovým špenátem, česnekem a trochou olivového oleje
V podstatě to jde s jakoukoliv čerstvou zeleninou... paprika, rajče, cuketa... přičemž jen lehké orestování na tefl. pánvi s troškou oleje není až zas tak nedietní, tedy pokud jde o hlídaný příjem kJ a ne třeba o žlučníkovou dietu
cibuli a česnek orestovat, k tomu rajčata z plechovky - prohřát a nakonec bazalka....jednoduché, jemné, dobré!
asi to není dietní ale výborné-osmahnout cibuli a česnek,přidat na větší kousky nakr.krabí tyčky,zalít smetanou,trochu povařit a osolit a nakonec přidat něco zeleného a tím přelít špagety-nebo- kuř.maso,listový špenát a zalít smetanou s tav.sýrem a taky zamíchat se špagetama-Mnˇamka
na troše olivového oleje orestovat česnek, k tomu přidat rajčata z plechovky,tuňáka ve vlastní šťávé, bazalku třeba feferonku.
můžu se zeptat, proč všichni fanaticky propagujete olivový olej? energetické složení má naprosto stejné, jako ten slunečnicový, a krom toho se nehodí ani na smažení (a když už, tak jedině fafinovaný - jenže ten je zase v kvalitě srovnatelné s jinými běžnými oleji). já sice chápu, že je v dnešní době hrozně moderní a je prezentovaný jako nezbytná složka kuchyně, ale z hlediska dietního je to úplně šumák.
rice
já také používám výhradně olivový olej.Je jasné, že je hodně kalorický, srovnatelně jako jiné oleje, ale důvod je jeho nutriční stránka.Je ale dobré ho jíst za studena, tedy polít si s ním těstoviny, salát atd...Na restování je ho škoda, ale třeba v Itálii či Španělsku používají olivový olej i na restování.
rice
Každý olej je jiný. Jsou tam jiné poměry mastných kyselin a tak podobně. Proto olivový olej.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.