u nás ze šlehačky vyšlehal máslo jedině můj muž, když jsem ho v dobré víře zapojila ))
vega
kupuju v krabičce, ale i tam se musí dávat pozor, ono na ní třeba není napsáno, že by byla přímo trvanlivá, ale podle počtu dní už vidím, že nějakou prodlouženou dobu přecejen má, takže neberu...
Jsem se vždy dívala jen na datum spotřeby, aby byl ok. Jak dlohou má mít trvanlivost, aby vlastně ne/byla tvranlivá? Tolik zajímavostí a postřehů o šlehačce že se dozvím, jsem nečekala.
samozřejmě pravá, mňam mňam, když si vzpomenu na dětství jak jsme dokupovali bombičky....teď ji šlehám šlehačem. No ale občas pro pohodlnost si koupím i ve spreji,ale je fakt, že raději o něco dražší a koukám na složení...některý jsou fakt bléé...některý jsou celkem fajn.
Cituji Lilliana: máte ji doma? prodává se ještě? myslím, že jsme tento "nástroj" taky měli, kdysi dávno, ale je dávno rozbitý.
my už jí nemáme někam jsme ji při stěhování zašantročily ale určo koupím novou, určo se ještě prodává a vydrží tak 3 dny , ale pokud si uděláš bude asi hned fuč a 3 dny nevydrží ,ale do kafíčka z lednice dobrá
Já mám od maminky takovou bakelitovou nádobku, na kterou se nasadí šlehač a pak se točí kličkou. Pamatuji si, jak jsem byla malá, tak jsem stále točila a ušlehala máslo.
Taky zbožňuju pravou šlehačku Ale můžu říct, že když si dám v restauraci "Vídeň" tak pravou šlehačku tam dávají tak v jednom případu z 10, v ostatních to neřeší a dají tam "šlehačku" ve spreji, což je vlastně upravený olej...fuj
Já si připadám jak z Marsu, protože jsem domácí nikdy neochutnala . Odjakživa kupujeme ze spreje a nikdy mi to nepřišlo divné
Cituji bramburk: Odjakživa kupujeme ze spreje a nikdy mi to nepřišlo divné
Až jednou ochutnáš našlehanou klasickou smetanu na šlehání vyrobenou ze skutečného mléka,tak ten výrobek ve preji už nikdy do pusy nevezmeš.
Většina šlehaček ze spreje je z rostlinných nahrážek , proto jsou levné a nepřipomínají šlehačku, ale existuje i pár těch smetanových, chce to číst složení - tam zas takový velký rozdíl nevidím. U nás se šlehačka z kelímku vyrábí jenom když se dělá nějaký zákusek, roláda a pod. , že se spotřebuje celá najednou.
Na takové to naplácání na pudink nebo na čokoládový koláč těsně před podáváním používám sprejovou, nějak si nedovedu představit, že mne večer u TV nebo po příchodě z práce chytne chuť na kafe nebo zmrzlinu se šlehačkou a pustím se nejdřív do tvoření šlehačky.
Cituji dadabus: existuje i pár těch smetanových, chce to číst složení - tam zas takový velký rozdíl nevidím
Přesně tak Vím o kavárnách, kde na zákusky a do kafe dávají domácí, tam mě to potěší, ale jinak vlastně šlehačku nejím - koupili jsme naposled když u nás byli před rokem známí s dětmi. A to mamka koupila právě nějakou kvalitní a byla výborná. Jinak do kafe si čas od času naliju přímo smetanu nebo jí dobrotku poliju, ale to jen když je otevřená z vaření a pečení.
Cituji dadabus: Na takové to naplácání na pudink nebo na čokoládový koláč těsně před podáváním používám sprejovou, nějak si nedovedu představit, že mne večer u TV nebo po příchodě z práce chytne chuť na kafe nebo zmrzlinu se šlehačkou a pustím se nejdřív do tvoření šlehačky
No pokud konzumuješ šlehačku často,tak chápu,že dělat čertvou kvůli porci do kávy je nesmysl.
Reaguji na Laky:
no právě, kdybych měla vyšlehat celou kvůli jedné porci, pak bych ji musela dojídat, aby nevzala zkázu a byla bych jako koule
Ta normální je samozřejmě lepší... Poctivá ze smetany, mňam! Ale sprejovou přežiju (pokud to není třeba "rostlinného původu", nebo podobný hnus.
No já mám ráda tu pravou, doma si ji udělám tak jednou za měsíc, ale to ji sním všecku. Když jsem byla malá, chutnala mi i ta ze spreje, stříkala jsem si ji tajně na sušenky!
Tu rostlinnou ze spreje sním, ale pravá šlehačka je pravá šlehačka.
Odsuzuju, když dávají v kavárnách do kafe tu rostlinnou sprejovou!
Šlehačku šlehám buď elekrtickým šlehačem a nebo v úzké plastové nádobě s tím dvojitým děravým pístem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.