Cituji avanta: Holky a to koupíte normální smetanu na šlehání a... ...a čím jí vyšleháte?
No buď normální ruční šlehač, ale to já taky moc neumím, taky z toho můžeš ušlehat máslo) Takže já jedině bombičkovou. Koupíš takovou nádobu na bombičky v železářství a bombičky k tomu a je to razdva.
Cituji tribit: tak na tohle já používám takový to šlehátko na mlíko, z Ikey za 20 kč na baterky (snad víš, co mám na mysli)
super nápad, znám ho, doma ho nemáme, protože mně nenapadlo koupit.
Cituji avanta: a čím jí vyšleháte?
My teď doma máme starší ruční šlehač, má 2 metle, ale používáme ho, když chceme zdobit něco upečenýho.
avanta
normálním ručním šlehačem nebo jak jsem psala, když je to do jednoho kafe, tak tím šlehátkem na mlíko,ale není úplně tuhá....
jinak klasickým ručním šlehačem...
Lilliana
ono to nevyšlehá úplně do tuha, je to dost slabý, musí se to šlehat jen na "hladině",ne ve hloubce, aby se to udělalo, a jen opravdu trochu, ale do toho kafe je to super...
avanta
jo, elektrickým, mám takovej co má dvě metly....na malou rychlost to trvá dlouho, na střední je to rychlejc ale vždycky v pohodě...
Lilliana
návštěvám nabízíme tekoutou smetanu, pro zvláštní příležitosti ji dokonce i šlehám hnus ve spreji mi přes práh nesmí :-E
edit: a tu ušlehanou lžící vydlabu do misky a tak ji servíruju...a že nemá super tvar? no bóže, v kafi se stejně hned rozpustí...a hlavně má super chuť
avanta
a nekoupila jsi ji špatnou? tu na omáčku? mají různé množství tuku, teď nevím, která je která, ale ta míň tučná myslím je na omáčky a z toho šlehačku fakt neuděláš ničím
a je pravda, že když se hodně šlehá, uděláš z toho máslo už se mi to i párkrtá skoro povedlo ale dělám ji normálně dvoumetličkovým ručním elek. šlehačem a pohoda.
Teda...jsem myslela, že jsem jediná, kdo miluje pravou šlehačku a ono je nás tolik) Neznám nikoho, kdo by na pravé šlehačce tak bazíroval, většině lidí na tom nesejde. Dělám taky z bombičkové lahve většinou, někdy el. šlehačem, nebo taky jde dobře udělat takovým tím ručním rychlošlehačem - nahoru,dolů jak se používá na sníh z bílků, nebo když dělám jen malé množství, tak takovou tou kverdlačkou, co má dole drátkovou spirálu... Ještě na co dávám pozor, je to, že smetana musí mít dobu spotřeby tak nějak od výroby do spotřeby jenom pár dnů, to je pravá čerstvá, jakmile mají delší trvanlivost, to už není ono...
avanta
Ahoj, koupíš smetanu 30% a vyšší, ze 40% je hodně hustá, šlehá se normálně 2 metlovým šlehačem, na nejvyšší výkon, já to teda šlehám úplně odspoda, aby dole nezůstala neušlehaná smetana, trvá to trošku dýl, než když se šlehá bílkový sníh. Na máslo se musí šlehat min. 2x tak dlouho.
vega
ale občas už mi tam mini máslíčkové hrudky vznikly to když u toho moc kecám, nebo koukám na film
Elsa
Cituji Elsa: Ještě na co dávám pozor, je to, že smetana musí mít dobu spotřeby tak nějak od výroby do spotřeby jenom pár dnů, to je pravá čerstvá, jakmile mají delší trvanlivost, to už není ono...
Nejlépe kupovat v papírové krabičce, ne tu v plastovém kelímku.
imoen
Já si takhle domácí máslo dělám, ale ještě se mi nepovedlo to přešlehat, podle mě to je dobře vidět, když je ta správná konzistence.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.