Ahoj,
chtěla bych se zeptat jak připravujete pařížskou šlehačku...
smetana + kakao + cukr a nebo smetana + čokoláda ...nebo jinak ?
Ještě jsem ji nikdy nedělala tak chci aby se povedla na naplnění dortového korpusu.
Díky
mrkni na mimibazar.cz na recepty nebo to zkus vygooglovat
méně než
10 příspěvků
Viděla jsem tuhle Markétu Hrubešovou a ta ji dělala šlehačka+kakao,zahřála ji,aby se kakao rozpustilo,přes noc nechat ztuhnout v lednici a druhý den vyšlehat.Dělala ji v kombinaci s malinama.
ale jinak smetana ke šlehání nejmíň 33% přivést k varu s cukrem a pak přimíchat kakao a nechat prochvilku provařit. Po zchladnutí dát do lednice přes noc je to nejlepší
Chtěla bych spíše těžkou , jakoby krém. Ok, takže smetanu tučnou a pak ještě jestli mi na ten dort bude stačit jedna nebo dvě smetany. Tím šleháním nabude a nebo se jen zahustí ?
Já dělám pařížský krém - rozpustím čokoládu na vaření (asi dvě malé tabulky), pořád zahřívám a pomalu vmíchám dvě šlehačky (min 33 %, čím víc, tím líp) můžeš i zahřát v mikrovlnce, já to nedělám, ale třeba máma z toho šílí, má šoky, že se to srazí, zatím se mi to nestalo. Pak, když je smíchaný, dám přes noc ztuhnout do lednice a druhý den vyšlehám
No tak já dělám těžkou tak, že šlehačka, cukr, kakao a čokoláda svařím a nechám do druhého dne odležet a pak vyšlehám 100% tuk a nebo heru a postupně přidávám čokoládový základ
A na ten dort zaleží jak ho budeš mít velký a jak ho chceš mít krémový
Já dělám pařížský krém ze 2 šlehaček 33%, a 2 čokolád ledových kaštanů. Na plotně svařit šlehačku s kaštanama - musí vařit (jak kdyby probublávat) a pak 1 den vychladit. Na druhý den se šlehá nejdříve na nejvyšší stupeň a pak normálně. Chutná opravdu báječně
Hříšný šlehačkový krém
300ml mléka
1 čokoládový puding
300g čokolády na vaření
400ml smetany ke šlehání
1 lžíce ml. cukru
2 ztužovače šlehačky
Z mléka a pudink. prášku uvaříme pudink, ještě v horkém rozmícháme čokoládu, za občasného promíchání necháme vychladnout. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem a lehce zašleháme vychladlý pudink.
Tenhle krém nemá chybu a naplníš s ním velikej dort. a nemusíš čekat do druhého dne, jen ho necháš v lednici ztuhnout.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.