Já máslo používám hlavně do polévek, pak do kaše, na brambory, někdy na pečivo, když se mi chce čekat, až povolí. Jinak smažím na řepkovém, saláty na olivovém.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na blackberry:
Když jsem byla malá,tak žádné margaríny nebyly,bylo jen máslo a já co si pamatuju odmítala jíst namazaný chleba.Prostě máslo ne ale kdybych ho jedla,tak by mi cena byla jedno.Nikdy by mě nenapadlo šetřit na jídle

arrow
profile_image
Vanity
od 27. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máslo miluju a když na to přijde, jsem schopná sníst kostku za 3 dny. Proto ho kupuju jen velmi výjimečně, tudíž mi cena nevadí. Ani jsem nevěděla, že se dává do brkaše, tu dělám jen s mlékem. Do vaření a pečení používám olej, na pečivo Floru.

Jezdím si pro máslo do Německa. Teď jsem jich brala deset za 1,19E/kus

arrow
profile_image
Dasule2
od 8. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Tiakia:
Máš pravdu, může to být subjektivní...sestra je alergická na ml. bílkovinu, sice jí to zjistili před pár lety, ale odmala se v mléčných výrobcích nějak nevyžívá. A miluje Ramu...tělo je chytrý a samotnýmu mu nechutnalo, na co je alergický

arrow
profile_image
Dasule2
od 8. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji blackberry: Asi to bude tím, jak je kdo zvyklej do mala.

taky pravda...mamka vždy všechno dělala z másla...olej u nás vydrží celkem dost dlouho

Žádné ropní frakce typu Rama a pod. nevedu. Kdysi žádný margarín nebyl a všechno se dělalo na másle, od palačinek a krémů do zákusků, přes vaření polévek a omáček až po chleba s máslem - nejlíp pár hezky tlustých plátků takového toho Tatra másla, nebo jak se to jmenuje, posolit a k tomu rajčátka ....

Cituji Dasule2: Kupuju vážený máslo ve sklizenu, je chuťově úplně někde jinde, než klasický z obchodu

V brněnských časech jsem (nejen) pro něj na Josefskou taky chodila

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji dadabus: Žádné ropní frakce typu Rama a pod. nevedu. Kdysi žádný margarín nebyl a všechno se dělalo na másle, od palačinek a krémů do zákusků, přes vaření polévek a omáček až po chleba s máslem - nejlíp pár hezky tlustých plátků takového toho Tatra másla, nebo jak se to jmenuje, posolit a k tomu rajčátka ....

arrow
profile_image
blackberry
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To jsem si neuvědomila, máš pravdu, že je to asi spíš o chuti.

Cituji Tiakia: Nikdy by mě nenapadlo šetřit na jídle

Přesně

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Tiakia: Nikdy by mě nenapadlo šetřit na jídle

Dneska už se na jídle ani moc ušetřit nedá, i kdyby člověk chtěl. Všechno je drahé, kolikrát jedu na nákup, v košíku pomalu nic nemám a platím 500 Kč, jen to lítá.

Jinak mě překvapilo, kolik z Vás tu hodně používá olivový olej i na smažení. Někde jsem četla, že když jej vystavíte vysoké teplotě, ztratí to, co jej činí tak kvalitním, takže jsou to pak ve finále zbytečně vyhozené peníze. Nicméně téma je o másle, tak ať nám to tu nesmažou.

arrow
profile_image
Janimila
od 3. 2. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máslo používám hlavně do pečení a to hodně, protože peču hodně Ale jinak do brambor nebo na ochuceni něčeho... Ale na chleba ne, to od mala úplně nesnáším. Miluju hlavně rozpuštěné máslo a řekla bych, že ho používám dost, ale ne do všeho. Smažím většinu věcí na oleji, je to levnější.

arrow
profile_image
Janimila
od 3. 2. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na BellaEJ: Přesně, jdu do obchodu pro salát, papriku a rajče, abych udělala levnou večeři a platím skoro stovku je to fakt síla... a co teprv, když se chci rozšoupnout a dát tam třeba kousek sýra!

Ne. Když je v akci, tak nakoupíme do zásoby. Hodně peču, takže bez másla se neobejdu. Taky si jím mažu tousty a miluju čerstvé rohlíky s máslem a medem. Maso smažíme na domácím sádle, dál používám slunečnicový olej. Margaríny nepoužíváme vůbec.

arrow
Neprodává v Bazaru

Já máslo nepoužívám, spíš olivový olej nebo nic. Máslo dávám vlastně jen do bramborové kaše a to jen kousíček. Nevím ani, kolik stojí, ale asi dost, vzhledem k diskuzi. Přitom mi to přijde jako položka v nákupu, na které se dá ušeřit. Nemyslím tedy nakupování nějakých levných másel (co vlastně ani másla nejsou), ale celkově, není to věc, bez které by se domácnost neobešla...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené