Reaguji na SOLU: Mně vadí, že se nesmí moc rozpálit, pak kouří, takže vařím na rýžovým. Na pánev si panenský olivový fakt neumím představit
Cituji Étoile: Na pánev si panenský olivový fakt neumím představit
Já ten problém nemám,ale až když jsem začala kupovat ten opravdu kvalitní a drahý...rýžový jsem nezkoušela,zkusímale znám hodně lidí,co řekne,že na olivovém oleji nesmaží..tak to chápu
Cituji Étoile: Na pánev si panenský olivový fakt neumím představit
řízky a vše smažené smažím na oleji slunečnicovém nebo jiném na smažení určeném.
Cituji Étoile: Na pánev si panenský olivový fakt neumím představit
A na čem si myslíte, že smaží v Italii a Španělsku.
Cituji Siiri: na čem si myslíte, že smaží v Italii a Španělsku.
no asi nejí bramboráky z pěti kil brambor a řízky na kila,ne vážně bramborák ani řízek se mi na oliváči nelíbí,má to jinou chuť a je to mírně do žluta,proto klasika.
Reaguji na Étoile: Myslím, že extra panenský olivový olej není určený na smažení, používá se hlavně do studené kuchyně ( saláty a pod.). Pokud olivový, tak určený na smažení. Panenský se lisuje za studena a ten, který je určený na smažení, bývá z druhého lisování za pomoci tepla, nebo jak bych to řekla...jestli plácám nesmysly, tak mě někdo opravte....
Já si svého času dokonce myslela, že nemám ráda řízky protože jsem byla hodně mladá a hloupá, a z domova jsem znala jen olivový olej, tudíž jsem ho ve své domácnosti taky používala, postupem času jsem pochopila, že každý olej je na něco jiného. Smažím na řepkovém oleji, omáčky na těstoviny, marinády, atd., dělám s olivovým olejem určeným pro teplou kuchyni, do salátů extra panenský olivový olej.
Olivový olej používám pouze do salátů, domácí sádlo na smažení....podařilo se mi sehnat sádlo z divočáka, chuť masa po smažení na tomto sádle je prostě úžasná. V případě másla - do jíšky, bramborové kaše, pečení, na chleba vyjímečně, jelikož pečivo moc nejím. Kupuji máslo to nejdražší jihočeské (vyhrálo v testu). Rodina miluje na chlebu tzv. slané máslo. Na jídle nikdy nešetřím, to spíš uberu nákup v kosmetice, oblečení.
Jo, a ještě margaríny nepoužívám, ani heru.
Kupuju vážený máslo ve sklizenu, je chuťově úplně někde jinde, než klasický z obchodu...a naprosto skandální mi přišlo, že mě 250g vyjde na 42 Kč, kdežto jihočeskou kostku jsem kupovala v bille za 45 Kč! To mě fakt málem porazilo...
Jinak nešetřím, s přítelem ho tolik nesníme, abysme museli šetřit, dávám normálně -.občas na pečivo (snažím se jíst zdravě a dietně, takže velmi s mírou! ), do brkaše, na rybu...jinak vařím spíš na oliváči, řízky na sádle, ale všeobecně smažím zcela minimálně, jen spíš na příležitost jako rodinnej oběd jednou za čtvrt roku...
A doma taťka je specialista na slevy, takže vždycky nakoupí třeba 5 kostek másla do zásoby když je nějaká akce a to se pak vaří a peče jedna radost...Naši jí třeba máslo každej den a jeho spotřebu nezměnili....
Cituji sarra: Jo, a ještě margaríny nepoužívám, ani heru.
Jojo, do čehokoli pečenýho dávám máslo, ani olej natož pak margaríny, fuj! To tam pak cítím tu pachuť...ale když člověk nepeče buchtu 2x týdně, tak ho to nevytrhne
Cituji Dasule2: , fuj! To tam pak cítím tu pachuť...
zvláštní jak každý vnímá jinak.Pro mě má pachuť máslo a smrdí mi to stejně jako třeba převařené mléko to bych nedala ani pod nátlakem.
Nešetříme, spotřeba dost velká. Ale máslo milujeme, na týden máme tak dvě. Všichni 4 doma si ho mažeme na pečivo, používáme na smažení cibulky na míchaná vajíčka, já si dělám třeba na večeři docela často mraženou zeleninu na másle... nebo třeba na zapečené bagety ho dáváme, do toustů... hodně pečeme, takže i tam padne velká část. I ryby dělám často na másle.
Jinak vzhledem k tomu, že opravdu hodně vařím (2x denně plus tak obden něco peču), tak máme velkou spotřebu všeho, to zas ne že bysme jedli jen máslo
Třeba různé směsi s rýží apod. dělám na olivovém oleji, řízky a další smažené věci na slunečnicovém.
Máslo moc nejím, občas arašídové máslo a na vaření používám olivový olej, který je také celkem drahý. Kdybych měla něčím pořád šetřit, protože je to drahé, to bych musela šetřit se vším a pomalu nic nejíst. Nebo kupovat levnější, tím pádem ne tak dobré a méně zdravé potraviny, např. místo olivového oleje slunečnicový apod.
Cituji Tiakia: zvláštní jak každý vnímá jinak
Asi to bude tím, jak je kdo zvyklej do mala.
Já máslo používám pořád stejně, cena je děsná, ale co se dá dělat. Jinak používám i oleje, ale hery, ramy a podobný nekupuju.
Máslo v podstatě nepoužívám, vždycky mi vydrží cca půl roku (mám v mražáku). Používám akorát když občas něco chci péct, nebo na vánočku. Na chleba si dávám pomazánkové, nebo měkký sýr (ne tavený) a jinak používám na vaření olivový olej. Ale v podstatě nesmažím, doma maso moc nevařím, řízek si dám radši na obědě. Jinak bych na smažení určitě používala jiný olej.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.