Ahojky, dovolila jsem si založit samotatné téma Salko, je tady o tomto dost napsáno, ale je to v různých diskuzích. Včera jsem Salko vařila, dnes dělala krém - nedám na něj dopustit - jednoznačně super. Právě je hodně postřehů ohledně toho krému (mám na mysli uvařené salko + zašlehané máslo), já mám např. zlepšovák takový, že jsem ho vařila hodinu v papiňáku a super, je to rychlejší než v normál hrnci, ale podle mě by to šlo v papiňáku třeba jen na 3/4 hodiny, máte některá nějaké postřehy a zlepšováky?
pokud ho vařím, tak jich dělám rovnou víc, nic se s nimi nestane a pak jsou připravený k použití kdykoli. jinak letos jsem ho přidávala i do normálních krémů jako částečná náhrada cukru a taky jsou dobrý a cukr se do másla líp rozpustil i bez sakra dlouhého šlehání
Já dělala pařížské tyčinky, fakt moc dobrý,
Cituji quititek: nic se s nimi nestane
Takže když jsem si ho udělala víc a je zavřený, tak mi vydrží hodně dlouho?
Reaguji na quititek: No stejně z něj asi budu dělat domácí bailies, děláš ho taky? Četla jsem na netu recepty, přijde mi divný dát tam šlehačku, co třeba kdybych tam dala salko neslazený?
Aha, tak je to možné, vařila jsem poprvé a hodinu, nevěděla jsem přesně, tak super,příště věřím jen půl hoďky, proto jsem zakládala tuto stránku, pro postřehy a rady co se Salkem.
ani uvařenému salku se nic nestane po delší době... vyzkoušeno... vypadla na mě plechovka z loňských Vánoc, tak jsem otevřela a v pořádku, jenom v něm byly takové krystalky karamelu ... v kuličkách to vůbec nevadilo
Cituji imoen: mně se zdá, že v papiňáku stačí vařit jen 30 minut!
Bála bych se toho tlaku v papiňáku...vařím dvě hodiny v normálním hrnci a občas plechovky otočím.Vydrží zavřené i klidně rok,takže jich vařím tolik,kolik se mi do hrnce vejde a v průběhu roku zpracuju i když dělám medovník,tak s tímto krémem ze salka.
Cituji Lorraine: To se musí před použitím vařit?
Když chceš dělat karamelový krém,tak musíš Salko uvařit i s plechovkou,aby se z něho stal právě ten karamel.Vařením v plechovce vznikne uvnitř prakticky karamela
Díky za odpovědi, karamelový krém jsem ještě nedělala, ale zkoušela jsem domácí Raffaello a v receptu nic o vaření nebylo, tak mne to zmátlo.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.