arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky, dovolila jsem si založit samotatné téma Salko, je tady o tomto dost napsáno, ale je to v různých diskuzích. Včera jsem Salko vařila, dnes dělala krém - nedám na něj dopustit - jednoznačně super. Právě je hodně postřehů ohledně toho krému (mám na mysli uvařené salko + zašlehané máslo), já mám např. zlepšovák takový, že jsem ho vařila hodinu v papiňáku a super, je to rychlejší než v normál hrnci, ale podle mě by to šlo v papiňáku třeba jen na 3/4 hodiny, máte některá nějaké postřehy a zlepšováky?

arrow
profile_image
quititek
od 28. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

pokud ho vařím, tak jich dělám rovnou víc, nic se s nimi nestane a pak jsou připravený k použití kdykoli. jinak letos jsem ho přidávala i do normálních krémů jako částečná náhrada cukru a taky jsou dobrý a cukr se do másla líp rozpustil i bez sakra dlouhého šlehání

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já dělala pařížské tyčinky, fakt moc dobrý,

Cituji quititek: nic se s nimi nestane

Takže když jsem si ho udělala víc a je zavřený, tak mi vydrží hodně dlouho?

arrow
profile_image
quititek
od 28. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

u nás nikdy hodně dlouho nevydrží, ale podle mě se s ním nic nestane i delší dobu

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na quititek: No stejně z něj asi budu dělat domácí bailies, děláš ho taky? Četla jsem na netu recepty, přijde mi divný dát tam šlehačku, co třeba kdybych tam dala salko neslazený?

arrow
profile_image
quititek
od 28. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

dělala jsem karamelový likér, přijde mi podobný baileys, mrkni

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

mně se zdá, že v papiňáku stačí vařit jen 30 minut!

arrow
profile_image
Geri mojeid
od 19. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji imoen: mně se zdá, že v papiňáku stačí vařit jen 30 minut!

Přesně

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Aha, tak je to možné, vařila jsem poprvé a hodinu, nevěděla jsem přesně, tak super,příště věřím jen půl hoďky, proto jsem zakládala tuto stránku, pro postřehy a rady co se Salkem.

arrow
profile_image
tkanule
od 5. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ani uvařenému salku se nic nestane po delší době... vyzkoušeno... vypadla na mě plechovka z loňských Vánoc, tak jsem otevřela a v pořádku, jenom v něm byly takové krystalky karamelu ... v kuličkách to vůbec nevadilo

arrow
profile_image
Lorraine
od 3. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To se musí před použitím vařit?

arrow
profile_image
tkanule
od 5. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lorraine: záleží na použití

Cituji imoen: mně se zdá, že v papiňáku stačí vařit jen 30 minut!

Bála bych se toho tlaku v papiňáku...vařím dvě hodiny v normálním hrnci a občas plechovky otočím.Vydrží zavřené i klidně rok,takže jich vařím tolik,kolik se mi do hrnce vejde a v průběhu roku zpracuju i když dělám medovník,tak s tímto krémem ze salka.

Cituji Lorraine: To se musí před použitím vařit?

Když chceš dělat karamelový krém,tak musíš Salko uvařit i s plechovkou,aby se z něho stal právě ten karamel.Vařením v plechovce vznikne uvnitř prakticky karamela

arrow
profile_image
Lorraine
od 3. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Díky za odpovědi, karamelový krém jsem ještě nedělala, ale zkoušela jsem domácí Raffaello a v receptu nic o vaření nebylo, tak mne to zmátlo.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené