Ahoj holky, chci péct medovník a v receptu na krém je napsáno, že mám vařit salko 2 hodiny ve vodě. Ale ted nevím jestli ho mam vařit zavřené, aby to ale nebouchlo a nebo otevřené, když je napsáno že plechovka ma byt cela ponořená? Máte někdo zkušenosti? Děkuju
Cituji missulik: že mám vařit salko 2 hodiny ve vodě.
Zavřenou plechovku ponořenou celou ve vodě dvě hodiny vařit,v průběhu vaření doporučuju plechovku občas obrátit,aby byla provařená stejně.
Jinak já si plechovek dám do hrnce víc když už vařím a pak mám schované na příště.Ten karamelový krém totiž nemá chybu a dá se natřít na kde co,nejen na medovník.
Salko se vaří zavřené. Po uvaření ho nech vychladnout (nejlépe do druhého dne) a až potom ho otevři. Pokud bys ho otevírala horké, tak se můžeš popálit.
Dej ho do hrnce s vodou a vař tak 2-3 hodinky (každý to vaří jinak, ale přibližně v tomto rozmezí). Já osobně ho dám do papiňáku a vařím cca 50 minut - jinak už bych ani nedělala.
Pak se smíchá s máslem a to je "pošušňáníčko". Za mě je to nejlepší krém!!
Ahoj, nejsem si jistá, jestli je to tak, jak napíšu, i v případě mědovníku, ale takhle jsme vařili salko pro domácí výrobu likéru.. Normálně se zavřené celé ponoří do vody, voda se přivede k varu.. Po dvou hodinách po to vytáhne, a nechá odstát.. Nesmí se to otevřít - to by byl právě případ, kdy by to "bouchlo" = měla bys ho na stěně Alespoň na tohleto jsme byli tehda upozorněni Musí se to nechat vychladnout a až pak otevřít Už si nepamatuju jak dlouho jsme to nechávali chladnout, je už to pár let, co jsme ten likér vyráběli Ale tipla bych si, že to poznáš podle teploty té plechovky..
Laky byla rychlejší, ale se vším s ní souhlasím
Také jich vařím víc, vydrží nenačaté dost dlouho.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.