ahoj, koupila jsem si ze zvědavosti karamel v plechovce z tatry...ale pro mě to na jídlo jen tak není. Dívala jsem se na jejich stránky, ale žádny recept mě nezaujal, nemáte nějaký svůj?
děkuji

b5384417b0b7e1a89d31.jpg

Pokud je to to co si myslím (tepelně upravené obyč salko), tak z toho normálně dělám krém na medovník

arrow
profile_image
PaniXY
od 8. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

No jasně, to je přece normální zkaramelizované salko, jen si ho teď ženský nemusí dvě hodiny vařit, ale můžou ho koupit už hotový. Používá se do krémů, vyšleháš s máslem a je to. Ideální třeba právě do toho medovníku, ale na netu najdeš určitě spoustu receptů na moučníky s karamelovým krémem.

arrow
profile_image
Lejluska
od 15. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já z toho dělám domáci baileys

aha, mě totož zarazil recept na jejich stránkach že to musím nechat vařit 2h...což bych chtěla právě vynechat.

arrow
profile_image
vega
od 22. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jakou má konzistenci? Pokud tekutou, je to jen ochucené salko, po svaření má být hutné, mazlavé.
OT Lejluško je možný recept? Díky

nene je to tuhe právě... není to jak to klasické tekuté co koupíš i v tubě...normálně si to můžeš ukrojit...trošku to připomíná žele..

arrow
profile_image
UsmejSe mojeid
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Zkaramelizované salko jsem si koupila minulý týden v obchodě a během dne ve mně zmizelo.Za mě tedy nejlepší recept: 1 plechovka zkaramelizovaného salka a lžička. Jednou bych z toho chtěla něco uvařit a ne to hned sníst.

Reaguji na UsmejSe: fakt? mě moc nejede...miluji sladké, ale tohle je na mě až moc.

jéé já tohle sním na-posezení až si někdy říkám, že jsem ho.vádko . . .

arrow
profile_image
Lejluska
od 15. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Recept na domácí baileys:

2 plechovky salka
500ml mléka (na puding)
1 balíček mandlového pudinku
1 vailkový cukr (do mléka,ničím jiným nesladit )
500 ml rumu (popř whisky - to má větší grády )
1 dl šlehačky

Postup:
pokud máte obyč salko. - nechat 2 hod. vařit (celé ponořené ve vodě po celou dobu),otevírat až po úplném vychladnutí jinak si ohodíte půlku kuchyně jako já napoprvé )) mezitím si připravíme pudink,který za stálého míchání necháme zchladnout (musí se furt míchat aby se na něm neudělal takový ten škraloup ), vlažný pudink důkladně smícháme se salky rumem a nakonec přidáme šlehačku.
Necháme minimálně 12 hod. uležet - podávat vychlazený s kostkou ledu... mňam
Doufám že vám bude chutnat stejně jako nám vždy když ho udělám zapráší se po něm do týdne

Reaguji na Lejluska: tohle vypadá mooc dobře..

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Lejluska: ecept na domácí baileys:

2 plechovky salka
500ml mléka (na puding)
1 balíček mandlového pudinku
1 vailkový cukr (do mléka,ničím jiným nesladit )
500 ml rumu (popř whisky - to má větší grády )
1 dl šlehačky

taky jsem ho na vánoce dělala,jen jsem tam nedávala vanilkový cukr a šlehačku a bylo to taky výborné - sladké až až, podle mě není vůbec třeba cukr přidávat

arrow
profile_image
funicka
od 7. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky, za sebe můžu doporučit. Dělala jsem z něj o Velikonocích medovník a obyč. salko už nechci. Tohle je bez práce a super

arrow
profile_image
Lucyluck
od 24. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

A jak hodně karamel ztuhne? Jde třeba nakrájet na kostičky, které se neroztečou a drží tvar?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené