ahoj, koupila jsem si ze zvědavosti karamel v plechovce z tatry...ale pro mě to na jídlo jen tak není. Dívala jsem se na jejich stránky, ale žádny recept mě nezaujal, nemáte nějaký svůj?
děkuji
b5384417b0b7e1a89d31.jpg
Pokud je to to co si myslím (tepelně upravené obyč salko), tak z toho normálně dělám krém na medovník
No jasně, to je přece normální zkaramelizované salko, jen si ho teď ženský nemusí dvě hodiny vařit, ale můžou ho koupit už hotový. Používá se do krémů, vyšleháš s máslem a je to. Ideální třeba právě do toho medovníku, ale na netu najdeš určitě spoustu receptů na moučníky s karamelovým krémem.
aha, mě totož zarazil recept na jejich stránkach že to musím nechat vařit 2h...což bych chtěla právě vynechat.
Jakou má konzistenci? Pokud tekutou, je to jen ochucené salko, po svaření má být hutné, mazlavé.
OT Lejluško je možný recept? Díky
nene je to tuhe právě... není to jak to klasické tekuté co koupíš i v tubě...normálně si to můžeš ukrojit...trošku to připomíná žele..
Zkaramelizované salko jsem si koupila minulý týden v obchodě a během dne ve mně zmizelo.Za mě tedy nejlepší recept: 1 plechovka zkaramelizovaného salka a lžička. Jednou bych z toho chtěla něco uvařit a ne to hned sníst.
Recept na domácí baileys:
2 plechovky salka
500ml mléka (na puding)
1 balíček mandlového pudinku
1 vailkový cukr (do mléka,ničím jiným nesladit )
500 ml rumu (popř whisky - to má větší grády )
1 dl šlehačky
Postup:
pokud máte obyč salko. - nechat 2 hod. vařit (celé ponořené ve vodě po celou dobu),otevírat až po úplném vychladnutí jinak si ohodíte půlku kuchyně jako já napoprvé )) mezitím si připravíme pudink,který za stálého míchání necháme zchladnout (musí se furt míchat aby se na něm neudělal takový ten škraloup ), vlažný pudink důkladně smícháme se salky rumem a nakonec přidáme šlehačku.
Necháme minimálně 12 hod. uležet - podávat vychlazený s kostkou ledu... mňam
Doufám že vám bude chutnat stejně jako nám vždy když ho udělám zapráší se po něm do týdne
Cituji Lejluska: ecept na domácí baileys:
2 plechovky salka
500ml mléka (na puding)
1 balíček mandlového pudinku
1 vailkový cukr (do mléka,ničím jiným nesladit )
500 ml rumu (popř whisky - to má větší grády )
1 dl šlehačky
taky jsem ho na vánoce dělala,jen jsem tam nedávala vanilkový cukr a šlehačku a bylo to taky výborné - sladké až až, podle mě není vůbec třeba cukr přidávat
Holky, za sebe můžu doporučit. Dělala jsem z něj o Velikonocích medovník a obyč. salko už nechci. Tohle je bez práce a super
A jak hodně karamel ztuhne? Jde třeba nakrájet na kostičky, které se neroztečou a drží tvar?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.