Ahoj ahoj,
konečně jsem měla trochu času, tak jsem se rozhodla zadělat těsto na perníčky. Našla jsem na internetu mnoho receptů, ale zarazilo mě, proč některý recept je bez tuku a některý s. Někde se používá hera někde máslo. Jaký je rozdíl mezi perníčky bez tuku a s tukem?
Reaguji na netík:
Mně to jednou bylo vysvětlováno tím, že je podstatný rozdíl v ceně tuku (Hery, Liry) a másla, tak se používá tuk. Ale třeba to má i jiný důvod.
Reaguji na Silvie OK: No některý recept byl napsaný hera !! Né máslo!! - tak právě jsem se zarazila a začala zjišťovat, čím je to tolik jiné (jestli v konzistenci těsta). Nemám s perníčkama zkušenost, takže nevím. A právě mě zaujala varianta bez tuku, tak by mě zajímalo, jestli se to pak nějak pozná, že tam ten tuk není.
Bez tuku jsou tvrdé a používají se často jako dekorativní perník, protože se nedeformuje.S tukem jsou chutnější, jemnější a hned měkké, nemusí se nechávat odležet.
Cituji benjaminek: Bez tuku jsou tvrdé
Tak to se hodí, tvrdé mám ráda. Nechci měkke
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.