arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj ahoj,
konečně jsem měla trochu času, tak jsem se rozhodla zadělat těsto na perníčky. Našla jsem na internetu mnoho receptů, ale zarazilo mě, proč některý recept je bez tuku a některý s. Někde se používá hera někde máslo. Jaký je rozdíl mezi perníčky bez tuku a s tukem?

Reaguji na netík:
Mně to jednou bylo vysvětlováno tím, že je podstatný rozdíl v ceně tuku (Hery, Liry) a másla, tak se používá tuk. Ale třeba to má i jiný důvod.

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Silvie OK: No některý recept byl napsaný hera !! Né máslo!! - tak právě jsem se zarazila a začala zjišťovat, čím je to tolik jiné (jestli v konzistenci těsta). Nemám s perníčkama zkušenost, takže nevím. A právě mě zaujala varianta bez tuku, tak by mě zajímalo, jestli se to pak nějak pozná, že tam ten tuk není.

arrow
profile_image
benjaminek
od 15. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Bez tuku jsou tvrdé a používají se často jako dekorativní perník, protože se nedeformuje.S tukem jsou chutnější, jemnější a hned měkké, nemusí se nechávat odležet.

Cituji benjaminek: Bez tuku jsou tvrdé

Tak to se hodí, tvrdé mám ráda. Nechci měkke

arrow
profile_image
navstevnice
od 20. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Bez tuku jsou výborný, doporučuju.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené