Zajímaly by mne vaše recepty na pěnu. Může být vaječná, lososová, sýrová.... atd. Chtěla bych jí dát na opečené tousty nebo krekry, pomocí zdobičky, tak by měla být pevná, aby se ty toustíky ihned nepromočili a zůstali krásně křupavé a čím míň másla v sobě bude mít tím líp!
Cituji labut: aby se ty toustíky ihned nepromočili
Já občas na krekry dám sýr a až na něj pomazánku- nepromočí se to. A i to hezky vypadá. Ale záleží jakou použiješ, třeba s lososovou by se to moc nehodilo.
Jeden receptík, ale rychlovka, když je návštěva už ve výtahu: konzerva "krůtí maso s vejci", nebo "tuňák s vejci"- smíchat s majonézou, nebo tatarkou, vyšlehat do pěny- fakt hodně šlehat a přidávat majonézu, dá se nastavit i smetanou, trochou hořčice.
Ale toto je fakt krizovka, já moc ráda vařím, takže tohle je jen moje záchrana, když nemám a nestíhám. Leč, všichni mi tuhle pěnu chválili, tak se chci podělit.
Vaječná - školková - mňamková.
Našlehat jedno máslo do pěny, přidat vychladlý bešamel (1 dcl vody + trocha hl. mouky + 1/2 zeleninového masoxu + jedna lžíce polotučné hořčice - svařit), do hladka vyšlehat a přidat najemno nakrájená 3-4 vejce na tvrdo. Podle chuti přisolit a dát na hodinku do lednice, nebo když potřebuješ rychle, rychle, tak na 10 minut do mrazáku.
Cituji hyena 02: "krůtí maso s vejci"
tak to jsme ani nevěděla, že něco takového existuje... Děkuji za rozšíření obzoru Tak mě napadá, že by taková to pomazánka šla možná udělat i z čerstvé upečených/grilovaných prsou
Těším se na další příspěvky a nemusejí to být jen rychlovky
méně než
10 příspěvků
Já tuhle dělala plněná vajíčka a ta náplň (pěna) fakt krásně ztuhla. Byly to jen uvařené žloutky,pomazánkové máslo,kousek obyč másla,jarní cibulka,sůl,pepř.Za půl hodinky v lednici byla pěna kamenná
Další recepty:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83828
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=79638
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=25520
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.