Utopenci:
- přpravíme nálev: 3/4 l vody, 3/4 litru octa, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru, nové koření (tak 1-2 kuličky na utopence), celý pepř (tak 3 kuličky na jednoho), bobkový list (jeden na tři utopence). Ohřejeme (nevaříme) a necháme zchladnout.
- do sklenic skládáme naříznuté špekáčky naplněné cibulí (lze přidat i červená paprika, steril. okurka nebo zelí)
- postupně prosypáváme cibulí
- zalijeme nálevem a necháme aspoň 2 týdny odležet.
Já dělám na utopence nálev z přípravku Deko, uvařím nálev podle návodu+ přidám asi 2 deci octa navíc, 10- 15 bobkových listů, dlaň celého pepře a dlaň nového koření, cibuli na půlkolečka podle uvážení a štiplavosti cibule (jiná je v srpnu, jiná v červnu, kuchařinky vědí), a tak 3 - 4 feferonky, kdo chce, přidá si 2 paličky česneku, ale pozor, ten změní barvu do tmava, já ho nedávám. Tohle je na množství cca 1,5-1,8kg špekáčků, to je zhruba množství co je v jednom balení.
A špekáčky oloupu, a podélně rozpůlím, tak nějak nám to víc vyhovuje, ukrojím půl krajíčku chleba, a na to přesně padne můj půlutopenec.
Já mám moc dobrý recept, musím se pochlubit Sklízí obrovské úspěchy
1/2 kg točeňáku, 4 cibule, 4 lžíce worchestrové omáčky, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce hořčice, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, lžičku soli, chilli, pepř, paprika
Uděláme omáčku, povaříme, pak ihned přidáme cibuli na plátky a točeňák na plátky.
Dá se to jíst hnedka po vychladnutí, mňam
Točený salám /nejlépe libový Slovenský/ oloupat a nakrájet na kolečka.
Cibule na půlkolečka nakrájená,dávám do sklenice střídavě salám,cibuli a posypu každou vrstvu pepřem.
Nálev je dva díly vody a jeden díl octa,množství dle připravených sklenic,já dělám z pěti kil salámu,což by asi bylo pro některé moc
Studeným nálevem zalijeme utopence a dáme alespoň na jeden den do chladna.
Tyhlencty mi přijdou asi nejlepší:
už jsem jich dělala fakt hodně.
tyhle jsem vložila přímo já
Tak snad vám bude chutnat!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.