arrow
profile_image
daisy01
od 10. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Prosím o nějaké dobré receptíky na utopence..díky

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Utopenci:
- přpravíme nálev: 3/4 l vody, 3/4 litru octa, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru, nové koření (tak 1-2 kuličky na utopence), celý pepř (tak 3 kuličky na jednoho), bobkový list (jeden na tři utopence). Ohřejeme (nevaříme) a necháme zchladnout.

- do sklenic skládáme naříznuté špekáčky naplněné cibulí (lze přidat i červená paprika, steril. okurka nebo zelí)
- postupně prosypáváme cibulí
- zalijeme nálevem a necháme aspoň 2 týdny odležet.

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám na utopence nálev z přípravku Deko, uvařím nálev podle návodu+ přidám asi 2 deci octa navíc, 10- 15 bobkových listů, dlaň celého pepře a dlaň nového koření, cibuli na půlkolečka podle uvážení a štiplavosti cibule (jiná je v srpnu, jiná v červnu, kuchařinky vědí), a tak 3 - 4 feferonky, kdo chce, přidá si 2 paličky česneku, ale pozor, ten změní barvu do tmava, já ho nedávám. Tohle je na množství cca 1,5-1,8kg špekáčků, to je zhruba množství co je v jednom balení.
A špekáčky oloupu, a podélně rozpůlím, tak nějak nám to víc vyhovuje, ukrojím půl krajíčku chleba, a na to přesně padne můj půlutopenec.

arrow
profile_image
Geri mojeid
od 19. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já mám moc dobrý recept, musím se pochlubit Sklízí obrovské úspěchy

1/2 kg točeňáku, 4 cibule, 4 lžíce worchestrové omáčky, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce hořčice, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, lžičku soli, chilli, pepř, paprika
Uděláme omáčku, povaříme, pak ihned přidáme cibuli na plátky a točeňák na plátky.
Dá se to jíst hnedka po vychladnutí, mňam

arrow
profile_image
escapee
od 26. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já zkoušela TENTO recept a byla jsem nadšená, byly skvělý, moc jsme si pochutnali a chutnaly i návštěvám.
Já dělám ještě TYTO trošku netradiční, ale taky super

Točený salám /nejlépe libový Slovenský/ oloupat a nakrájet na kolečka.
Cibule na půlkolečka nakrájená,dávám do sklenice střídavě salám,cibuli a posypu každou vrstvu pepřem.
Nálev je dva díly vody a jeden díl octa,množství dle připravených sklenic,já dělám z pěti kil salámu,což by asi bylo pro některé moc
Studeným nálevem zalijeme utopence a dáme alespoň na jeden den do chladna.

Tyhlencty mi přijdou asi nejlepší:

utopenci

už jsem jich dělala fakt hodně.

tyhle jsem vložila přímo já

Tak snad vám bude chutnat!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené