Ahoj holky,
chtěla bych naložit ořechy do medu. Ještě jsem to nejedla, pouze viděla na internetu, a napadlo mě, že by to mohl být hezký dárek. Věřím, že to může být pochoutka. (Mám ovšem málo času, takže pokud se do toho pustím, můj pokus bude hned použit jako dárek , ale myslím, že na tom není co zkazit...)
Původně jsem myslela, že bych je koupila, ale vzhledem k ceně si myslím, že je lepší si je udělat sama. Navíc - vlastnoruční výroba - na tu nic nemá.
Hledala jsem recepty, někde je pouze: přelít ořechy teplým medem, někde však píší, že jiné, než vlašské ořechy by bylo třeba pražit. Já bych nejraději použila mandle, kešu, lís. oříšky (vlašské asi ne, přeci jen mají takovou nahořklou kůrku).
Zajímalo by mě, jestli to některá z vás dělala - jakým způsobem (a jak byly chuťové pohárky spokojené. ) Předpokládám, že je jedno, zda se použije lesní nebo květový med...
orechyvmedu.jpg
Jé, to mě taky zajímá. Koupila jsem něco podobného na Krétě jako dárek pro mamku, nesmírně si to vychvalovala. Prý je to výborné s jogurtem.
méně než
10 příspěvků
Pražit netřeba, záleží, jak ti chutnají. Zalít medem a hotovo. My jsme občas vlašáky nastrouhali a přelili medem, bylo to dobré na lžičku k čaji. Med jsme nezahřívali, pokud je tekutý.
Já to kupovala jako dárek už hotové v Tescu, jmenovalo se to Oříškový sen, bylo to 100% český med, kvalitní, stálo to cca 150 Kč a mamce to moc chutnalo - tak kdyby se s tím někdo nechtěl dělat, tak to může koupit i hotové
Vždyť je to úplně jednoduché. Prostě vzít čistou skleničku, nasypat jakékoliv ořechy (i směs) a zalít tekutým medem. Co je na tom za práci?
Ořechy v medu jsem jednou jako dárek dostala - opravdu super dárek. K výrobě - a jak dlouho je to třeba mít naložené, aby byly dobré?
Mimi,
vždyť to nikdo neříká, že je to nějaká práce.
Jen to neznám, tak jsem se poptala.
Včera jsem to už udělala, ořechy nepražila, zalila zahřátým medem. Vypadá to vážně moc hezky v té sklenici.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.