Ahoj
Jsem studentka VŠ a školním jídelnám příliš nefandím, radši si doma chystám vlastní obědy s sebou.
Proto bych vás chtěla poprosit, jestli byste se se mnou nepodělili o recepty na zdravější "cestovní jídla", která bych si s sebou v dózičce mohla nosit do školy
tak ja zepečený lilek s rajčaty,česnekem,čedarem a bazalkou nebo čínské nudle se zeleninou,těstoviny s rajčetem,bazalkou a česnekem,já nejím moc brambory,maso jen občas,jím hodně cizrnu, a rýži,ted zrovna nastupuji po rodičovské do práce,takže také budu miskovat a jídlo brát sebou,mám ted čistící dietku na žaludek
jinak používám hodně fenykl,čínské zelí,rybu nejraději candáta nebo kousek tunˇáka a kuřete,fazole vařím hodně s rajčtem a kukuřicí,rajčatovou omáčkou,kousky rajat,koření tacos a hlavně hodně polévky, vývar i zeleninové ty zahuštuji polentou kukuřičnou,vývar s těstovinami nebo noky z vajec nebo celestýnské nudle,tohle ma rádi i děti,takže vždy vařím tak,aby se najedli i ony
Všechno, co zůstane od večeře . Nejlíp, když zbyde opečená kotleta nebo kuře. Nakrájím na kousky, přidám ledový salát ( takový ten dvoubarevný už nasekaný v pytlíku ) , nakrájím do toho rajčata, olivy, když zbyde pár vařených těstovin, taky. Zaliju koktejlovým dřesinkem a odnesu do práce ....
Samozřejmě, dá se vzít i "normální" jídlo, polévka, maso s rýží, ... záleží, co se ti chce vařit.
Do práce si hodně často dělám dušenou zeleninu, třeba cuketu s rajčaty a česnekem, to opravdu miluju, nebo rizoto s kuřetem, taky květák na mozeček....
Cituji dadabus: polévka, maso s rýží,
To si do práce nosím taky, ale kde to ve škole ohřát?
ve škole nic neohřeješ.. takže saláty a variace na to, co se dá jíst studené. nejčastěji mám salát "co se doma našlo" a pečivo s něčím k němu
Cituji lusinda: Heinz
Jj, "Heinz koktejlová omáčka s jogurtem a sherry" . Nebo když není, udělám domácí.
Reaguji na quititek:
ohřeje - v každé blbé kantýně mají mikrovlnku, a když poprosí, určitě jí to do ní na pět minut dají
Já si taky nosím svoje papkání - respektive výše zmíněný kuskus na sto způsobů (nejčastěj se zeleninou, brokolicí, tuňákem..) Nebo těstovinové saláty, či jen těstoviny se zelenivou a oliv. olejem a kořením, s kuřecím masem.. Lilek mě nenapadl - ale určo zkusím.
Nebo různá rizota či různě upravené maso..
Ale dávám pozor na to, aby to nemělo moc omáčky - ptz mám štěstí, že i když mám tu dobrou dózičku, někdy mi to vyteče..
Pro mě vedou těstovinové saláty a teď jsem se zamilovala do bramborového (ne ten klasický vánoční )
Uvařené brambory nakrájím na měsíčky, k tomu přidám nastrouhanou mrkev, najemno trochu jarní cibulky nebo pórku (s tím opatrně, ať tě spolužáci nepošlou do háje) a konzervované fazole nebo kukuřici. Aby to nebylo suché, tak dávám olivový olej a ocet nebo citron (mám ráda trochu nekyslé chutě). Plus koření podle chuti.
Jasné, že přidat nebo ubrat můžeš cokoli.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.