amélie
opilé rozinky
200g rozinek
300ml tuzemáku
200g moučkového cukru
200g mletých lískových nebo vlašských ořechů
100g hořké čokolády alespoň 60% nastrouhat plus 100 g téhož na obalování
přez noc nechat namočit rozinky v rumu,
ráno slít smíchat s ostatními přísadami, udělat kuličky, obalit v čokoládě. Tohle není cukroví vhodné pro děti
Cituji 1EPE: A čím plníš košíčky? Potřebovala bych inspiraci, ořechovou náplň nejí chlap
No já mám právě oblíbenou ořechovou s piškotama( utřu máslo s cukrem 1:1 +půl dílu ořechů, rozemleté piškoty a rum)
A co třeba naplnit krémem, kterým slepuješ "ořechy" (máslo+cukr+kakao nebo strouh.čoko+rum). Košíčky se světlou náplní polévám tmavou čoko a navrch loup.mandli, ty s tmavou náplní polévám bílou polevou (carla) a dávám lískáč.
Cituji 1EPE: A to poloobalování se mi moc líbí
Napíchla jsem švestku na bambusový párátko jako jednohubku a projela rozpuštěnou čoko, pak jsem ji posadila do kokosu, aby byl max.do půlky a přendala na peč.papír a stáhla z párátka pomocí takový dvojzubý vidličky, ty dirky co tam zustaly se po pár vteřinách samy zalily čokoládou. A máme ježky Hlavně jsem chtěla docílit toho, aby tam bylo co nejmíň kokosu, ale bez něj by se mi to lepilo k papíru, i když příště to zkusim.
Jinak těm "ježkům", kterým zustala "na bříšku" dirka po párátku, říká Natálka že mají pupík Ta mě vždycky něčim sejme
saluska
No něčim je naplnim, když je mám upečený
Cituji saluska: Košíčky se světlou náplní polévám tmavou čoko a navrch loup.mandli, ty s tmavou náplní polévám bílou polevou (carla) a dávám lískáč.
A nedělej chutě!
Cituji saluska: Jinak těm "ježkům", kterým zustala "na bříšku" dirka po párátku, říká Natálka že mají pupík Ta mě vždycky něčim sejme
To je krásný
Cituji 1EPE: Já nejím ani rozinky, ani kandovaný,
Hele to jsou další chutě co máme stejný
Jinak jsem se chystala na rafaelo, ale odrazuje mě, jak tu holky píšou, že brzy ztvrdne
Cituji saluska: chystala na rafaelo, ale odrazuje mě, jak tu holky píšou, že brzy ztvrdne
Tak to mě taky nijak nejde, protože je to samej kokos, strašně sladký a mě to prostě přijde takový suchý. To radši dělám tatrankový, nebo punčový, ebo jakýkoliv jiný koule
JO a taky mi moooc chutná burizonový, ale to je blemcačka
Cituji 1EPE: protože je to samej kokos
Já nemůžu říct, že by mi kokos nechutnal, ale ten co se prodává strouhaný mi přije suchý jako šrot, proto jsem ho moc nechtěla dát na ty švestky.
Jj, neni nad pořádný koule
Cituji saluska: strouhaný mi přije suchý jako šrot,
no a to salko tomu nijak nepomůže, i tak je to podle mě suchý
taky přidávám jeden rychlý receptík na nepečené cukroví, který jsem dnes vyzkoušela...je to výborný a strašně jednoduchá výroba
Žloutková očka
80 g másla, 240 g moučkového cukru, 4 uvařené žloutky, 1 lžíce rumu, 8 lžic kokosu
na dokončení: rozpuštěná čokoláda, trochu kokosu
Smícháme cukr, změklé máslo, rum, rozdrobené žloutky a uděláme hladké těsto. Vmícháme kokos a tvarujeme malé kuličky. Obalíme v kokosu a do každé vytlačíme koncem vařečky důlek. Dáme je ztuhnout do ledničky. Mezitím rozpustíme čokoládu a do každého důlku trochu kápneme.
estrellita
Tak jsem asi někde udělala chybu, ale je to celkem "mazlavé", obávám se, že až to vyndám z lednice, moc dlouiho při pokojové teplotě tvar neudrží...
1EPE
při výrobě to mazlavé je, ale já už je mám z lednice pár hodin vyndané a drží hezky, neboj
1EPE
Nestraš mě, já se na ně dnes chystám A co přidat kokos? To ja pak asi suché, viď.
saluska
Měla jsem je celou noc v lednici a tvar fakt drží, jen to chce vydržet, asi se ten kokos musí "nacucat".
1EPE
Uf, tak jsi mě uklidnila. A to tvarování se dá nebo se to moc patlá? Abych toho neměla víc na rukách než hotovýho
Nordrach
Se přidej Některý věci jsou fakt lehký. Nemám zrovna na mysli ukousnout hlavu čokoládový figurce a naplnit ji rumem, ale různý kuličky za studena zmákne každý. Ale ty radši k hotovýmu viď... Popravdě já když se s tim patlam, tak už to pak ani moc nejim.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.