lucinkaf: Prosím ještě jedna otázka - můžu na kávová zrna místo rumu použít rumové aroma?
A poradíte ještě,jaké je nejlepší dávkování a zacházení s rumovým aroma?
co třeba mrkvové cukrový?Recept je na internetu běžně k sehnání,ale já ho ted´ hledat nebudu.Výhodou je že se dá upect na slano i sladko!
nebo ješečci to se nakrájejí oloupané mandle na proužky(sice pracné,ale uspěh zaručen),mandle dáme do rozehřáté hořké čokolády a lžičkou tvorujeme hrudky na pečící papír.Počkáme do vychladnutí
Cituji hannnah: dalphine999: Ahoj, prosímtě jak jsi psala recept na kokosové kuličky ze salka, tak mám blbý dotaz To salko mám před tím uvařit nebo "zasyrova
nevařím..opravdu jen smíchám plechovku salka+jeden sáček kokosu a nechám chvíli ztuhnout v ledničce. Pak dělám kuličky a dovnitř spařenou mandli. Ještě je nakonec v kokosu obalím. Ale dělám je většinou až na poslední chvíli. Brzy by zmizely a navíc rychle tvrdnou....
Holky, a když dělate polevu na máčení cukroví - jaký dáváte poměr čokolády a tuku? A jaký používáte tuk - máslo, Heru nebo co? Jsem fakt jak tatar Promiňteeeeeeeee
hannnah
Cituji hannnah: A jaký používáte tuk
100% ztužený = Omega.Máslo, Heru... nedávej. Obsahují vodu a to by ti v polevě dělalo neplechu. A poměr nevím - dávám od oka. Nejdřív si ve vodní lázni rozehřeju čoko,pak po troškách přidávám tuk,až to má správnou namáčecí konzistenci. Teď jsem zrovna máčela a na 200g čokolády jsem přidala asi 20g tuku. Jinak obecné doporučení je, že množství přidaného tuku by nemělo přesáhnout 20% hmotnosti čokolády. Ale dle mé zkušenosti je i těch 20% moc.
amélie
hnízdo si vždy vysyp mouč.cukrem a pak ti půjdou vyklopit dobře já tam udělám dírku kulatou vařečkou a dávám rovnou vaječnák, žádný krém
pehot: Moc díky, já bych tam nacpala to co se přesně nemá A máš nějakou vytipovanou značku ztuženýho tuku?
zdena73
Já dneska zadělávala na banánky, málem jsem na tom ruce nechala
30 dkg hladké mouky
30 dkg hrubé mouky
30 dkg moučkového cukru
30 dkg solamylu
30 dkg másla
3 vejce
půl prášku do pečiva a hnětat a hnětat
seherezad
Když baklavu vytvořím již dnes...vydrží do Vánoc? Memyslím tím, že zmizí, když neudržím své chuťové buňky....ale, zda se nezkazí.
Máte některá recept na raffaela s kondenzovaným mlékem? Kdysi jsem je dělala, ale zapomněla jsem už všechno
Cituji Yanika: raffaela s kondenzovaným mlékem
Nikdy jsem je nedělala a letos se na ně chystám poprvé. Někde jsem četla: smíchat 1 Salko s 1 balíčkem mletého kokosu. Nechat chvíli vychladnout v lednici. Tvořit kuličky, do každé dát oloupanou mandli a celé obalit v kokosu.
Zatím nemám vyzkoušeno, jaké to bude.
tiki
děkuji, ještě se ozvy jak jsi dopadla já se je chystám dělat příští týden až se vrátím z chaty
Cituji tiki: Někde jsem četla: smíchat 1 Salko s 1 balíčkem mletého kokosu. Nechat chvíli vychladnout v lednici. Tvořit kuličky, do každé dát oloupanou mandli a celé obalit v kokosu.
Zatím nemám vyzkoušeno, jaké to bude.
že bych to psala já někde jsem tu už tento receptík dávala...budu to dělat opět takhle..prostě na jedno salko 200g balíček kokosu. Smíchám, dám do ledničky a pak dělám kuličky a do vnitř dám mandličku....když se vám to bude zdát řídký, tak samozřejmě můžete přidat kokos...to každej pozná sám....nic víc krom těchto 3 věcí tam nedávám. Ju a opravdu je stačí dělat chvíli před Štědrým dnem. Ať nejsou pak tvrdý.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.