Baklava-900 gramů mraženého listového těsta, 150 gramů vlašských ořechů, 100 gramů pistácií, 150 gramů lískových oříšků, 100 gramů moučkového cukru, lžička skořice, 150 gramů másla, 100 gramů medu, 100 ml citronové a 100 ml pomerančové šťávy
Všechny ořechy nasekáme na drobno, skořici promícháme s moučkovým cukrem a dáme si rozmrazit listové těsto. Tukem si vymažeme formu nebo pekáč, pokud možno o rozměrech 30×30 centimetrů. Pokud možno dva pláty rozválíme na velikost formy. Na spod položíme plát připraveného listového těsta, posypeme pětinou nasekané oříškové směsi, a pětinou cukru se skořicí, na vše položíme asi dvacet gramů másla nasekaného na drobno. Pak dáme další plát listového těsta, ořechy, cukr, máslo a tak pokračujeme až do vyčerpání surovin. Vše vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů a pečeme přibližně tři čtvrtě hodiny. Potom baklavu rozdělíme přibližně na 40 porcí, ohřejeme med s oběma šťávami, směsí baklavu pokapeme a odložíme ji na hodinu.
Baklava
seherezad
Baklava vypadá krásně,určitě vyzkouším
amélie
není vůbec zač, ušetříš, dýl ti to vydrží a nerozbije se ti jako třeba vajíčka
ráda jsem pomohla
Nevim, jestli je to originální, navíc je to patlačka...ale zaručeně s tím slavím úspěch...dokonce včera kamarádka z Londýna si na to vzpomněla...vezmeš sušený švestky,místo pecky do nich narveš blanšírovanou mandli, to celý namočíš do čokolády a pak ještě v kokosu...a je to pecka...
Iamsweethoney
Až to budeš mít upečené a studené,tak je dej do plechových krabic na pečivo a vydrží to až 3měsíce.
méně než
10 příspěvků
amélie
Vosí hnízda (recept z mmb)
10dkg najemno rozdrcených piškotů
16dkg mouč.cukru
6dkg másla
1lžíce kakaa
rum
2lžíce mléka
-vše smícháme na těsto-pokud je suché,přidáme trošku mléka,rumu
-z těsta uděláme kuličky,obalíme si je v m.cukru,dáme do formičky,uděláme důlek vařečkou,plníme krémem a přiklopíme piškotem
Jdou mi vyklápět v pohodě,chce to pořádně vysypat cukrem.Jo a taky prodávají otvírací formičky
Potom dělám ještě tyto:
Ořechová vosí hnízda
25dkg mletých ořechů
20dkg mouč.cukru (já dávám méně)
mleté piškoty (dávám podle oka a podle chuti,kdo má rád hodně ořechové,nedává)
mléko nebo tatra
rum
-postupujeme stejně
Banánové jednohubky
Vánoční recept:
banán, piškoty, párátka, čokoláda na vaření
Mezi 2 piškoty vložíme kolečko banánu, propíchneme párátkem a namáčíme v rozehřáté čokoládě. Necháme na alobalu zaschnout
méně než
10 příspěvků
Luciene1
to jsou v podstatě pařížské rohlíčky nevím přesně recept na ně, ale zdá se mi to dost podobné, a ty jsou tedy výborné!
jinak holky, cukroví je nejlepší uschovávat v plechových krabicích, krásně se tam rozleží. je to úplně nejlepší, lépe než umělohmotné krabice, nebo papírové nebo podobně
Chtěla bych letos upéct nějaké nové druhy cukroví. Stejně bude pořád nejoblíbenější linecké a vanilk. rohlíčky, ale chtěla bych nějakou novinku, která by se ujala, zmizela z talíře jako první a každý by chtěl recept Většinou to skončilo tak, že novinky zůstaly nepovšimnuty a osychaly na talíři. Tak jestli máte nějaké osvědčené recepty, tak za ně budu ráda.
A připojuji recept na perníčky, které už peču léta (protože si je všichni oblíbili) a chutnají trošku po karamelu. Místo mouky se dává "Perník v prášku od Vitany" - ten polotovar v krabici, takže to má zvláštní chuť.
recept:
Perník v prášku Vitana
1 Hera
1/3 sáčku perníkové koření, 1 lžíce skořice
4 lžíce medu
2 vejce
½ krabice solamilu
3-4 lžíce moučk. cukru
Podle potřeby přidat do těsta hl. mouku.
Mám dotázeček, chci promazat cukroví místo marmeládou uvařeným salkem ( recept na karamelové rohlíčky ), jenže jsem nikde nenašla na kolik stupňů ho mám vařit?
Cituji Nesty: uvařeným salkem ( recept na karamelové rohlíčky ), jenže jsem nikde nenašla na kolik stupňů ho mám vařit?
Zavřenou plechovku salka vaříme dvě hodiny ponořenou ve vodě.Po vychladnutí vyšleháme s kostkou másla do hladkého krému.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.