Reaguji na dolcezzalavanda: Taky jsem z toho celá zblblá. Nejdřív říkali, že je to jen v tvrdém alkoholu a teď nakonec zrušili prodej alkoholu od 20ti %. Tak jsem raději tu flašku 17% a 18% alkoholu vylila. Oni sami nevědí kde všude ten smrtící methylalkohol je.
Reaguji na tegereen: Tak jsem to riskla a zatím v pořádku.. koukám na zprávy, jak se paří ve Stodolní bez tvrdého alkoholu a taky to jde.. no, mít něco takového, vyhodím, vínečko a pivečko snad nadále budou v pořádku
Není se proč bát. Kdyby bylo i víno rizikové, zakázali by to společně s tvrdým nebo by na to alespoň upozornili.
Chtěla bych se zeptal občas s kamarády zajdeme do hospody a já mám ráda červené víno většinou piji jenom lambrusko a dala jsem si dvakrát dvě deci mohla bych se otrávit metanolem ? děkuji
Cituji an et1: Chtěla bych se zeptal občas s kamarády zajdeme do hospody a já mám ráda červené víno většinou piji jenom lambrusko a dala jsem si dvakrát dvě deci mohla bych se otrávit metanolem ? děkuji
Rozhodně můžeš, kdyby do toho vína někdo záměrně nalil metanol. Ale kdo a proč by to dělal? U lihovin se to dělalo kvůli zisku a totální hlouposti a aroganci pachatelů, u vína by na tom nijak nezbohatli, ledaže by ten dřevní líh lili do moštu a vydávali to za víno.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.