Dobré dopoledne
Propadla jsem kouzlu smoothies drinků, ale ne každé ráno mám čas je vyrábět. Navíc mám teď k dispozici čerstvé ovoce (třeba domácí broskve..) a také špenát a políček. Nic z toho už dlouhou dobu nevydrží, a tak mě napadlo, že bych si nápoj namixovala ve větším množství a dala jej do mrazáku. Vím, že tím určitě ztratí nějaké živiny, ale bude to tak hrozné, že nemá cenu ho ani dělat? A co chuť?
Jsem v tomto směru začátečník, proto omluvte možná hloupý dotaz.
Budu ráda za každou odpověď.
Děkuji.
Já bych si spíš jednotlivé suroviny, kterých máš větší množství nebo se rychle kazí, zvlášť zamrazila a pak je mixovala s tím, co bych měla doma aktuálně koupené. Já se v tom také moc nevyznám, takhle mi to ale osobně přijde lepší :)
Ahoj,
já špenát, polníček, rukolu apod. normálně zamrazuji po "hrstkách" a pak je vytáhnu a přidám do smoothie. Celé smoothie bych nezamrazovala - jednak, jak píšeš, ztrácí na živinách, ale taky proto, že mixované ovoce se má vypít co nejdříve, protože pak začíná kvasit (a nevím jaké různé procesy tam probíhají) a může to dělat neplechu...
Možná bych si spíš napytlíčkovala rovnou všechno možné k sobě, co bych měla na jednu porci smoothie, zamrazila a pak vesele mixovala .
Je to to samé, jako bys zamrazila dřeň Nic se tomu nestane, jen by mě nebavilo čekat, až to roztaje, kord pak v zimě, ptž to bude navíc studené. Pokud přidáváš i mléko/jogurt, tak se to může po rozmrazení trochu "zdrcnout".Vitamíny to ale určitě ztratí, lepší je prostě čerstvé Každopádně vláknina a cukry zůstanou.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.