těžko říct, já s tim nikdy problém neměla, naopak si myslím že to vypadá míň děsivěji než třeba opečený kuře nebo králík...ale vim že třeba mojí mamině se to taky trochu příčí, jediný co jí nevadí sou kalamáry, nebo když jsou ty potvůrky hodně na kousíčky, aby nebylo pomalu poznat co to je
Ale děsíš se toho zbytečně, jinak já třeba mořský plody dost často dávám do těstovinových salátů
Mám doma z Makra malé mražené, loupané, vařené a glazované (alespoň podle obalu) krevety...Přítel si je koupil na krevetový salát, ale obávám se, že s mraženými by to asi nebylo nic moc. Nemáte nějaký recept, co s nimi? Nějaké těsoviny? Rizoto?
méně než
10 příspěvků
My si děláme krevety takhle:
-uvařené oloupané krevetky dám do zapékací misky a přidám směs z másla,česneku,chilli,soli a petrželky
-promíchám a zakapu šťávou z citronu
-dáme na chvilku zapéct do trouby
Je to výborný!!!
Babička jednou dělala výbornou dobrůtku..jen se olizuju,když na to myslím...Omáčka,ala kuře na paprice-v ní mořské plody k těstovinám.......mňam
Sophii
Vyloupané mušle jsou vynikající s těstovinami. Bílé víno, mušle, sůl, bílý pepř, třtinový cukr, estragon a trocha citronové šťávy
Holky, krevety miluju Kdekoliv je mají, tak si je dávám. Mám ale jednu záhadu
Krevety v syrovém stavu jsou šedivé a tepelnou přípravou chytnou tu klasickou do oranžova barvu, že jo?
V tom případě ale nevim, kde je sehnat Včera jsem byla v Sea Foodu v Palladiu a tam mají "čerstvé krevety" na ledu a přitom jsou už normálně oranžový... A třeba v Norsku prodávají na rybím trhu rovno vylovený krevety a taky jsou do oranžova a lidi je jedli přímo na ulici bez přípravy.
Nevím, jestli jedno z toho nejsou nějaký garnáty nebo tak. Co jsem koukala na netu, tak v Aj rozlišují prawns (garnáty) a krevety (shrimps) ... pro mě do dneška obě slova znamenala krevety
Prosím, rozlouskněte to pro me někdo Chtěla bych si někdy koupit ty uplně čerstvý, co jsou šedý (ať jsou to krevety nebo ne ) .... prý je mají v Makru, ale tam já nemám tu kartičku Nemají je někde jinde?
dnes, 08:59:52 - Připojeno během spojování:
Mořské plody - recepty
ahoj holky..máte rády mořské plody? já ano a celkem by mě zajímalo jak je upravujete..já je přidávám do těstovinových salátů, či rizota..ale máte i jiné nápady?
Reaguji na km_lucy:
právě jsem koukala jestli tu něco najdu a nic..tak jsem mezi tím smlsla mořský koktejl jen tak
Mňam, úplně jsi mě navnadila...Nejvíc je dělám se špagetama...Po omytí mořských plodů je dám na pánev na máslo, později přidám česnek a úplně na konec mraženou nebo čerstvou petrželku a promíchám v pánvi se špagetama...Je to jednoduchá pochoutka
přesně jak psalaReaguji na Fistiee: nebo ještě co jsem se naučila v Itálii, tak na olivový olej cibulku, česnek, nechat lehce osmahnout, přidat krevety, nebo celý kokteil, nechat je do růžova a pak přidat tak 3-4 velká pokrájená rajčata, zalít dvojkou vína, nechat odvařit víno (pod pokličkou, dolít trochou vody a nechat dalších pár minut dusit (až budou rajčátka změklá a budou tvořit takovou štávu a voda bude odpařena, přidat uvařené špagety, promíchat a posypat petrželkou
Cituji km_lucy: Tohle téma jsem zde už zakládala, nějak záhadně zmizelo...
Nezmizelo
Mořské plody
Tak třeba s rýží, šafránem a třeba kuřetem udělat paellu, to je velice chutné a zdravé jídlo
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.