já mám nejraději pečené krevety v česnekovém dresingu a pak je dám na salát.Nebo Kalamáry si smažim v těstíčku a nebo omáčku s chobotnice-ostrá
Ahojte holky,
pokud budete chtít,můžete se podívat na mé stránky.
Mám na nich spoustů receptů,které jsem pekla a i fotila.
Přejí hezký den. Budu se těšit na návstěvu. www.VAR.ESTRANKY.CZ
tady jsem objevila plno receptů jak na ty mořské potvory
http://home.karneval.cz/0187246401/rybychobotnice. html
ještě mám jeden tip - v pasáži Agora u Flory v Praze, ulice Hradecká, je prodejna s mořskými plody a maj tam super ceny, např. kilo celých nekrájených kalamár za 120 Kč
Krevetky taky miluju a tohle je skvělý recept, určitě zkuste
http://dolcevita.blog.cz/0712/silvestrovske-krevet y
Helena
Já bych ji snědla buď jen tak s chlebem a třeba cibulkou jako klasické sardinky a nebo bych konzervu použila do nějakého salátu Třeba těstovinového s olivami, rajčaty a chobotnicí-doporučuji pokapat balzamikovým octem a posypat čerstvými bylinkami-petržel, pažitka, bazalka...
Krevety jsou super, ale musí být smažené, ty pak jsou vynikající, ale například vařené byly skoro nepoživatelné, jak byly hnusný
Ale původně jsem si myslel, že to téma bude na čokoládu: Mořské plody .. ta je teprve vynikající
tak jelikož jsem žila nějakou dobu v Italii, dělám vše možné na všechny možné zpusoby, ale nejlepší jsou přímo tam koupené suroviny, to se jinak nedá srovnávat....
ale co mám ráda a nepadlo tu- mořeský koktejl, nebo prostě jen chobotničky a mušle, kaku oleje, lehce orestovat, k tomu rajčata, petržel a podusit, až z rajšat bude štáva na závěr zamíchat s těstovina uvařenýma---to tam jedou pořád dokola
krevety pak mám ráda na česneku, nebo taky s petrželkou, nebo extra pálivé v takové salse- něco na styl mexiských omáček
Poradíte? Mořské plody mě hodně lákají, ale nedokážu se překonat a strčit TO do pusy. Jak začít?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.