Má te rády všelijaké mořské potvůrky? Kde nakupujete, jak mořské plody připravujete? Podělte se se mnou o své zkušenosti, rady a recepty
Nejčastěji je naložím do marinády Teryaki, kde je nechám tak 2 hodiny a pak je rozložím na plech a peču v troubě na 250 tak 10-12 minut. V létě je místi pečení většinou griluju na lávovém kameni.
Jinak další dobrá a rychlá úprava je jednoduše osmahnout na pánvi asi 10 minut a ke konci přidat lžičku másla a posypat sezamem
Malé krevetky házím do polévky, větší (10 cm a více) napíchnu na špejli, uvařím v osolené vodě, oloupu, zkonzumuju
Tak já krevety, které se prodávají již vařené a oloupané dělám tak, že na másle zpěním česnek, přihodím krevety na cca 3 minuty a servíruji. Je to výborné. Nebo v létě na grilu neuvařené a neloupané naložím na 2 hodiny a potřu s marinádou oleje a česneku.
Jinak tady dávám recept na omáčku Teriyaki:
4 lžíce sojové omáčky
2 lžíce třtinového cukru
1 /2 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce vinného octa
1 rozetřený stroužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
Recept na plody moře- koupíme mix plody moře,nejlépe v Makru,přidáme nasekaný kopr,citron, trochu majonézy a jogurtu. Promícháme
A co něco exotičtějšího? Třeba taková chobotnice nebo sépie? Já sépie potřu směsí bylinek s olejem, připravím si směs balkánského sýru s nakrájenými rajčaty a sépie tímto naplním, potom "zašpendlím" páratky a dám do trouby péct na 15 minut(podle velikosti) do trouby na 250 stupňů. Mňam
km_lucy
Já takhle podobně připravuji kalamáry. Koupím je celé (v Makru) , vykuchám a plním nádivkou, třeba rýže, sýr, piniové oříšky nebo pistácie, spíchnu párátkem a smažím na oleji.
Chobotnici jsem také zkoušela, ale musí se dlouho marinovat. Jinak na takový mořský "gulášek" ji povařím s korkem a pak ji dusím ve víně.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.