arrow
Neprodává v Bazaru

Má te rády všelijaké mořské potvůrky? Kde nakupujete, jak mořské plody připravujete? Podělte se se mnou o své zkušenosti, rady a recepty

arrow
Neprodává v Bazaru

Já si doma často připravuji krevety, mám je strašně moc ráda

arrow
profile_image
MagdaA
od 23. 7. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

km_lucy
A jak je děláš?

arrow
Neprodává v Bazaru

Nejčastěji je naložím do marinády Teryaki, kde je nechám tak 2 hodiny a pak je rozložím na plech a peču v troubě na 250 tak 10-12 minut. V létě je místi pečení většinou griluju na lávovém kameni.
Jinak další dobrá a rychlá úprava je jednoduše osmahnout na pánvi asi 10 minut a ke konci přidat lžičku másla a posypat sezamem

arrow
profile_image
bobisek
od 17. 7. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Malé krevetky házím do polévky, větší (10 cm a více) napíchnu na špejli, uvařím v osolené vodě, oloupu, zkonzumuju

arrow
Neprodává v Bazaru

bobisek
uvařím v osolené vodě
Tak to jsem ještě nezkoušela, ale vypadá to dobře určitě zkusim!

arrow
profile_image
bobisek
od 17. 7. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

km_lucy
vypadá to dobře
je to jednoduché a dobré, spíš jako ,,dezert´´ než hlavní jídlo - než bych je oloupala, tak bych asi umřela hlady

arrow
Neprodává v Bazaru

bobisek
než bych je oloupala, tak bych asi umřela hlady
Taky většinou neloupu, jen když je dělám v pánvi

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak já krevety, které se prodávají již vařené a oloupané dělám tak, že na másle zpěním česnek, přihodím krevety na cca 3 minuty a servíruji. Je to výborné. Nebo v létě na grilu neuvařené a neloupané naložím na 2 hodiny a potřu s marinádou oleje a česneku.

arrow
Neprodává v Bazaru

Jinak tady dávám recept na omáčku Teriyaki:
4 lžíce sojové omáčky
2 lžíce třtinového cukru
1 /2 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce vinného octa
1 rozetřený stroužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku

Recept na plody moře- koupíme mix plody moře,nejlépe v Makru,přidáme nasekaný kopr,citron, trochu majonézy a jogurtu. Promícháme

arrow
Neprodává v Bazaru

A co něco exotičtějšího? Třeba taková chobotnice nebo sépie? Já sépie potřu směsí bylinek s olejem, připravím si směs balkánského sýru s nakrájenými rajčaty a sépie tímto naplním, potom "zašpendlím" páratky a dám do trouby péct na 15 minut(podle velikosti) do trouby na 250 stupňů. Mňam

arrow
Neprodává v Bazaru

km_lucy
Já takhle podobně připravuji kalamáry. Koupím je celé (v Makru) , vykuchám a plním nádivkou, třeba rýže, sýr, piniové oříšky nebo pistácie, spíchnu párátkem a smažím na oleji.

arrow
Neprodává v Bazaru

Chobotnici jsem také zkoušela, ale musí se dlouho marinovat. Jinak na takový mořský "gulášek" ji povařím s korkem a pak ji dusím ve víně.

arrow
Neprodává v Bazaru

radka
musí se dlouho marinovat
V čem marinuješ?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené