arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji dgirl: Něco co by zachutnalo všem případně nějaká variace jako předkrm?

Těžko říct,ale já bych zvolila buď slaný štrudl a nebo kuřecí salát s kouskem bagetky(zatím neznám nikoho kdo by to nejedl)
Polévka-vývar
Hlavní chod-řízek-ověřená klasika(miluji telecí a nebo kuřecí stehenní) (na výběr k tomu brambor a salát)

Reaguji na LittleCharm:
díky tak jo, asi to takhle udělám.

Cituji dgirl: jen u nás by těstoviny asi moc nezvítězily..

můj chlap se po tom mohl utlouct, když jsem to dělala minule, nevím, jestli je to tou chutí nebo že je tam panenka, těžko říct...

Cituji dgirl: můj manžel miluje žampionový krém

no vidíš a pak, že na polívky není

Cituji dgirl: ty tyčinky v pomazánce a šunce

narazila jsem na to myslím tady na omlázku, hrozně moc vychvalovaný prý je to super díky tomu, že ty tyčinky z té pomazánky trochu navlhnou... zkusím dohledat recept

Reaguji na zazushka: já jsem neříkala,že můj manžel na polévky není to Píbí říkala o jejím mužiReaguji na SOLU: nemáš nějaký recept na ten kuřecí salát?

Našli rádcové, našli takže:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

grahamové tyčinky, šunka, pomazánka (česneková, křenová, dle libosti)

POSTUP PŘÍPRAVY

namažeme plátek šunky pomazánkou a tyčky do ní zarolujeme...necháme v lednici odležet aspon dvě hodiny...tyčinky unvitř krásně zvlhnou a změknou.....lepší je, když je pomazánka výrazná svou chutí...už jsme to jedla jen se sýrem, ale není to ono....

o.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji dgirl: nemáš nějaký recept na ten kuřecí salát?

Mám
Kuřecí salát:
grilované kuře nakrájet na kousky, přidat kukuřici nejlépe Bonduele, nakrájet na proužky pórek, na kostičky ananas, dále přidat majolku, jogurt, trochu osolit a nalít trošičku št'avy z ananasu. A je to! Je hezký když se vychlazený salát dá na lupen zelenýho salátu, vypadá to pěkně a dobrá je k tomu bagetka!Třeba se chuťově Vám netrefím,ale musím říct,že každý to u mě zatím slupnul vše a naopak když je návštěva,tak si dopředu salát objednají

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji dgirl: co vím 100%, že udělám tu variaci řízků a bram.salát...

Bramborový salát bych nedělala už jen z toho důvodu,že se dost špatně snáší s alkoholem a pochybuju,že slavit budete se skleničkou Mattoni vody.

Cituji dgirl: nějaký recept na ten kuřecí salát?

Celé grilované kuře /koupené klidně/ studené zbavit kůže,obrat maso od kostí a na drobno nasekat,přidat na drobno nasekané barevné papriky /prodávají tzv. semafor - balení tři barvy/,mírně osolit,opepřit,přidat majonézu Helmans a zamíchat,zchladit a podávat na zeleném listu na talířku nebo v koktejlové sklence s opečeným toastem.

Dle chuti se dá místo paprik přidat čerstvý ananas,mandarinky a avokádo,nebo dát jen žlutou kukuřici,hrášek a papriky.Prostě základ je celé kuře a majonéza Helmans zbytek je na fantazii a chutích kuchařky.

Holky moc děkuji! dám fotky našich výtvorů po oslavě a třeba to někomu taky příště pomůže v rozhodování

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Já bych upekla lososa(expresní příprava), k němu lehký bramborový salát podle apetitu(brambory, olivový olej, jarní cibulka, dijonská hořčice). Polévka třeba francouzská cibulačka s bagetkou, předkrm se mi moc líbí ta špízová variace na caprese Řekla bych, že by to mohlo trvat cca 2-3hodinky, pro 10 lidí, cibulačka se dá udělat i s předstihem. Ty řízky a brsalát jsou celkem náročné na přípravu a organizaci.

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na darig:
S cibulačkou bych byla opatrná, jednak znám dost lidí, co ji nemusí, a pak- slavit se bude asi v uzavřené místnosti, tak při 10 lidech z toho po 2 hodinách vznikne plynová komora .

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji darig: Já bych upekla lososa

Cituji darig: Polévka třeba francouzská cibulačka s bagetkou

No,to bych si dala osobně hned,ale na menu bych to nepoužila,znám strašně moc lidí,co takové polévky nejí a ryby už vůbec ne..

Nakonec vzhledem k náročnosti obalování a smažení jsme se s mamkou rozhodly pro zapékané roštěnky máme moc dobrý recept od sousedky,roštěnky se naloží přes noc do hlubokého pekáče a pak se jen strčí do trouby (přesně si nepamatuji jak recept je ,ale potřou se hořčicí, posypou strouhankou,cibule,slanina.. víc už si nepamatuji dělaly jsme je cca před 10 lety,ale až mamka recept vyhrabe-klidně napíšu..) k tomu vařený brambor. Polévku dělat nebudeme a předkrmy uděláme tyto variace
1) křepelčí vajíčka
2) caprese
3) mini palačinky (ty už máme koupené z makra) zakys smetana a navrch kaviár
4) grilovaný sýr halloumi na kostičky
5) paštička s brusinkovým přelivem

k tomu všemu koupené bylinkové bagetky do trouby...

000226_007_001432.jp.jpg

4864248_720.jpg

1200x12000__22_22_v.jpg

sýr a paštička budou na malé trojúhelníčky k tomu nějaký talíř se zeleninou a je to

profimedia003996254.jpg

02_Pastika_z_holoube.jpg

VEGETABLE_CRUDITES.J.jpg

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na hyena 02: Reaguji na SOLU: No, to mě ani nenapadlo, že by cibule a ryba byly problém(sním cokoliv). Ale máte pravdu, ne každý by z toho asi byl nadšený, i když pro své okolí bych se to nebála připravit
Reaguji na dgirl: Ty se nešetříš

Reaguji na darig: šetřím mám manžela a maminku,mamka udělá roštěnky,manžel prostře a udělá brambory a všichni mi pak pomůžou s předkrmy

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené