arrow
profile_image
pinpion
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, pořídili jsme si žulový kámen na gril a tento víkend ho chceme zkusit poprvé, máte s tímto způsobem grilování zkušenosti? Je třeba před grilováním nějak kámen ošetřit? Např. potřít olejem atd.? Vím jen že je třeba udělat rámeček a kámen do něj vsadit, aby nepraskl...díky za rady můžete klíďo připojit i nějaké recepty

Pořiďte si nerezovou špachtli. My na začátku grilování potřeme kámen olejem, nebo posypeme solí. Tu samozřejmě předtím, než tam dáme maso, sundáme tou špachtlí. Poté co sundáme první hotové maso, stáhneme špachtlí ty zbytky (jako koření apod.), aby se to nepřichytlo na další várku masa. Jinak maso nakládáme klasicky - olej, koření (nejčastěji Argentina), česnek.

arrow
profile_image
Maudík
od 22. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Loni v létě jsme měli s přítelem a jeho kamarády grilovačku a grilovalo se právě na tom šutru
My jsme tedy tu žulu nijak nepotírali, aspoň si nevzpomínám. Maso jsme měli marinované v oleji, tak si myslím, že to aji stačilo. Ale je fakt, že pak na tom bylo něco málo přichytnuté a muselo se to seškrabávat. Takže možná asi aji je lepší to potřít olejem. Každopádně maso se na tom dělá výborně Grilovali jsme na tom i klobásky a taky v pohodě.

arrow
profile_image
LTerka
od 6. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky, tak my na kameni grilujeme už několik let a můžu doporučit, ze začátku jsme ho potírali, ale teď už není třeba, ale je to i tím, že když maso děláme potíráme po olejem s kořením, takže je tam toho dost. Jinak je naněm výborná i zelenina a maso děláme klasicky. Ale co můžu určitě doporučit je uvařit brambory, pak je nakrájet na silnější plátky a ugrilovat můžou se taky potřít trochu kořením, ale nic lepšího neznám. A každý kdo k nám přijede na grilování e nadšený, je to taková mňamka k masu nebo jen tak

arrow
profile_image
pinpion
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jsem slyšela, že se na tom dají i dělat bramboráky tak mě to docela láká, na zeleninu se chystám určitě Jinak my ty brambory dělali už na normoš grilu, ale předem jsme je nevařili, nejlepší jsou na to ty "nové" a hezky šup na gril i se slupkou To maso je předpokládám chuťově jiné co? všude jsem o tom jen četla/slyšela, ale premiéra bude až v sobotu

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Předem potřít olejem. Grilujeme tak maso, ryby, placičky z mletého masa, zeleninu, klobásky, v podstatě cokoliv A všichni jen chválí

Cituji Sirka: Pořiďte si nerezovou špachtli. My na začátku grilování potřeme kámen olejem, nebo posypeme solí. Tu samozřejmě předtím, než tam dáme maso, sundáme tou špachtlí. Poté co sundáme první hotové maso, stáhneme špachtlí ty zbytky (jako koření apod.),

Taky tak
Masíčko je z něj výborné, grilujeme na něm ale i zeleninu - miluju třeba lilky

arrow
profile_image
pinpion
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Shaki: a maso nakládáte taky ještě do oleje? Myslíš že by se maso přichycovalo kdyby se kámen potřel olejem a samotný maso se už jen posypalo kořením? Mě to totiž pak přijde,že by to mohlo být nějak moc mastný

Reaguji na pinpion:
My teda vždycky maso naložíme do oleje s kořením a necháme minimálně 2 hodiny uležet. Kámen olejem nepotíráme.
Skvělá jsou rajčata v alobalu, třeba ještě s parmezánem nahoře, nebo lehce nahřáté křupavé bagety, brambory dáváme předvařené celé nebo půlky, občas potíráme olejem s kořením.

Cituji Kajess: Skvělá jsou rajčata v alobalu, třeba ještě s parmezánem nahoře, nebo lehce nahřáté křupavé bagety

No, nic, už mám zase hlad Takže děkuju

arrow
profile_image
pinpion
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na ShoesManiac: taky dostávám chuť

arrow
profile_image
bibik
od 20. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

my jsme na žulovém kameni dělali maso, zeleninu (rajčata - mňááám), výborná je cibule..a taky se na něj dá rozklepnout vajíčko...

Nebo jsme ještě zabalili polooštiepok s kořením na sýry do alobalu a na chvíli položili na kámen, mňamka.

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky zkuste ty rajčata v alobalu s balkánským sýrem- nejlepší je ho potřít olejem s trochou prolisovaného česneku. K tomu cibulku, opepřit a přidat nějaké bylinky- mňamka

arrow
Neprodává v Bazaru

Niekto tu spomínal bramboráky, ano robila som na tom kameni niekolko krát bramboráky ale treba dať menšie, asi ako podšálka od kafe. väčšie určite nie. a menšie sú lepšie, lepšie sa to prepeče. inak roznu zeleninu na tom robím, maso, no a skúšali sme minule jelita a jitrnice a genialne! tam sa da robiť uplne vsetko, vyhoda je ze to nepopada. inak práve mi moj povedal, že my nemáme žulový kameň, ale bridlicu. rozdiel je ten, že žula može prasknuť a bridlica vraj nie.ale výsledné jedlo je rovnaké takže to čo som písala vyššie platí

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené