Zdravím, dlouhou dobu už sleduju streamácký pořad Menu domů od Veroniky Kokešové alias Koko. Diskuze na toto téma tu ještě není, tak mě napadlo ji založit. Vaříte některá z vás podle Koko? Co jste zkoušely a jak to dopadlo? Chodíte do restaurací, ve kterých byla? Vaření dobrého jídla zdar..
Já jsem podle ní párkrát vařila, ale spíš tak, že jsem se nechala inspirovat. Stejně jako ona jsem dělala jenom grilovanou krkovici s bramborovou tortillou a česnekovou omáčkou a bylo to mňam
Jinak je mi sympatická a líbí se mi, že ukazuje, že i "lepší" jídla zvládne člověk doma a dobře Vadí mi akorát, jak mluví, ale to má asi z rádia, kde myslím moderuje.
Já se na ni ráda dívám, protože mě zajímá to, co natočí v těch restauracích, abych si udělala i trošku představu kam jít a čemu se raději vyhnout. Některé se tváří jako prima super luxus a co tam kolikrát podávájí, to bych snad ani neochutnala.
Jak mluví mi nevadí, ona to díky rádiu musí udržovat zajímavý.. A s těmi restauracemi je to supr, např jsem od ní četla na webu v gastrozážitcích, jak navštívila restauraci na Kampě. Člověk by řekl, že v tak dobré lokalitě se prostě MUSÍ vařit dobře. A ono nic moc, vysoká je jen cena, ne kvalita. Já jsem od ní dělala krůtí steak s houbovou omáčkou a "špeclemi", vánočku - ta je u nás od té doby legendární, nádivky, letošní velikonoční nadívané kuřátko/křepelku a o víkendu i bulky na hamburgery. Ty teda jsou, to se nedá srovnat, s těmi i obchodu.
Zkoušela jsem zatím jen sushi, ale rozhodně chci vyzkoušet ještě něco. Ten pořad mám moc ráda.
Cituji KatyM: že v tak dobré lokalitě se prostě MUSÍ vařit dobře.
přesně tak, v této restauraci mi donesli šroubavací víno, které si kupuju v Tescu za 130Kč a účtovali za něj 750Kč... málem mi vypadly oči z důlku, protože jsem tam byla s cizincem a ten teda taky dobře zíral. Navíc styl jakým nám to víno hodili na stůl... no byla jsem hrozně zklamaná.
K tématu- mě osobně baví jen pečení buchet a všeobecně sladkýho, takže já se inspiruju v tomto směru.
Reaguji na 5Peta: Přesně jako já, já byla odjakživa jen na pečení sladkého, ale pak jsem začala koukat na Koko, a začlo mě bavit vaření normálních jídel, nejen pečení. Ona to vždycky tak hezky polopatick vysvětlí.. Dneska jsem teda dělala její sugo..vztekala jsem se u toho ale jako blázen, mělo se to vařit hodinu, mně se to pořád připékalo, aniž bych měla hodně rozpálenou plotnu, musela sem to po min sundat a mixovat, nešlo to, tak jsem pasírovala. min šmrdlání suga lžicí skrze sítko sebere člověku náladu na jídlo.. Ale chuťově opět supr.. a dělala jsi od ní ten fondant?
Cituji KatyM: a dělala jsi od ní ten fondant?
jj zkoušela jsem to se sestrou, ale já osobně jsem spíš na ty suší buchty a nebo ovocné, ale ostatním to chutnalo...
Reaguji na 5Peta: Tak to je fajn, já se na to chystám, ale s troubou, co mám na privátě, to prostě nezvládnu ukočírovat..zespoda vždycky černý, navrchu tekutý..děsná plynová nanictrouba.
Cituji KatyM: nanictrouba
my máme horkovzdušnou a to je naprosto super pečeníčko, dnes jsem zrovna pekla buchtu s borůvkama, ale podle svýho "hrnkovýho" receptu
Reaguji na 5Peta: Jojo, my ji máme doma taky (u našich-tam bydlím tak dva víkendy v měsíci, někdy víc), ale s přítelem bydlíme v podnájmu v Brně při škole, a holt je tu jen ta plynová..co já se navztekala! Pokaždý si říkám, že TOHLE je poslední pečení..jenomže já tak ráda peču.. A přítel je optimista, sní to, i když je to lehce karcinogenní a do černa zabarvený.. pochvala mě vždycky vyburcuje do dalšího pečení.
Od Koko jsem zatím zkoušela jen guláš s pivem a můžu říct, že lepší jsem zatím ještě nejedla. Byl to první guláš, co jsem zkoušela vařit. Doporujčuji
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.