arrow
profile_image
redzac
od 30. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojte, chtěla bych se zeptat, zda když mi med zcukernatí a já ho následní rozehřeju u topení nebo na sluníčku (třeba 3-4x do roka), zda se jeho kvalita ničí.

arrow
profile_image
Sainka
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Co vím, tak teplota při rozehřívání nesmí přesáhnout 17 stupnu Celsia

Reaguji na Sainka:
To bys ho moc nerozpustila když v místnosti je běžně dvacet i víc.
Navíc by pak v teplém čaji ztrácel smysl
Já ho dám normálně do teplé vodní lázně (nesmí mít víc než 45´C) a tak ho rozpouštím.
Když s ním pak sladím čaj, nedávám do horkého.

arrow
profile_image
jaroslav
od 2. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pokud cukernatí, tak zkus brát u jiného včelaře.. neměl by zcukernatět alespoň rok od výroby.

arrow
profile_image
allegro
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na jaroslav:
Myslím, že cukernatění je normální proces. Já zase když vidím v supermarketech ty medy, co nikdy nejsou zcukernatělé, přemýšlím, jaká chemie v nich je.. Mám dost známých včelařů a každý med od nich časem zcukernatěl..

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji allegro: Myslím, že cukernatění je normální proces. Já zase když vidím v supermarketech ty medy, co nikdy nejsou zcukernatělé, přemýšlím, jaká chemie v nich je..

Souhlas! Cukernatění je u medu NAPROSTO NORMÁLNÍ. Naopak - pokud med nekrystalizuje, značí to, že je něčím naředěný (viz. ty levné supermarketové zázraky )

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji jaroslav: Pokud cukernatí, tak zkus brát u jiného včelaře.. neměl by zcukernatět alespoň rok od výroby.

Tak tohle je blbost

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

O tuhosti nebo tekutosti medu rozhoduje poměr glukózy a fruktózy. Obecně se dá říci, že medy květové jsou delší dobu tekuté než medy medovicové.

Cituji redzac: ho následní rozehřeju u topení

Teplota medu by neměla přesáhnout 60 stupňů Celsia. Pak se ničí látky v medu obsažené jako vitamíny, enzymy a podobně.

arrow
profile_image
Tikalka
od 11. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taťka je včelař, a říkal, že čím dřív med zcukrnatí, tím je kvalitnější. Taky se mi hnusí ty v obchodech, věčně tekuté. Do čaje dávám normálně zcukrnatělý, a když potřebuji tekutý, tak na topení nebo do vodní lázně.

arrow
profile_image
Sainka
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Omlouvám se, ale přepsala jsem se, nemělo tam být 17,ale 70stupnu Celsia..

Cituji Sainka: 70stupnu

To už je pro změnu moc
I když si to vyhledáte googlem, tak nejčastější údaje jsou 40-50´C.

arrow
profile_image
Sainka
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji prskafka: nejčastější údaje jsou 40-50´C.

tak děkuji za info, zrovna dneska jsme se o tom s mamkou bavili, a říkala mi údaj 70 stupnu, budu jí muset opravit

arrow
profile_image
redzac
od 30. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

holky díky, takže medík nebudu dávat na přímé slunce a v zimě ho můžu dát bez obav k topení...

arrow
profile_image
Nikinick
od 28. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Táta je včelař a jakékoli ohřívání nedoporučuje, navíc zcukernatělý med není na závadu, naopak tím spíš je ten med poctivý a ne nastavovaný kdoví čím....

Cituji Nikinick: zcukernatělý med není na závadu

V čaji jistě ne, ale namazat ho na housku a pak kousnout do toho zcukernatělého kusu...děkuju nechci, to mi teda jako závada přijde.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené