kdysi před lety mi na dovolené zachutnal kuskus a dnes, kdy jsem ho míjela v regále, mi to nedalo a koupila jsem si ho. Máte nějaké osvědčené recepty, jak ho připravujete? Něco málo jsem tady na omlázku nala, ale recepty jako takové tu byly dva. Dá se připravovat naslano i nasladko? Jak připravený kuskus chutná vám?
Já dělám následující: kus kus připravím dle návodu-do něj nakrájím mozzarelu,rajčata a natrhám bazalku-zamíchám a ochutím solí,malinkato přidám olivového oleje a další koření dle chuti-malinko oregána nebo česneku může být.
Glazy
to bych musela vynechat rajčata nebo je něčím nahradit, páč ty já nepapkám, ale jinak to nezní špatně. A přirpavuješ kuskus s olivovým olejem, nebo s klasickým?
Tak já doporučuju kuskus dělat v osolené vodě (na tom mém v návodu nic o solení nepíšou), někdy do něho hodím takový ten zeleninový bujón s bylinkami a pak smíchám s vařenou zeleninou, dobrý je taky kuskus připravený ve vývaru místo ve vodě, pak ho míchám s kuřecím masem, někdy s tuňákem, hážu do toho koření co mi zrovna přijde pod ruku...zbožňuju kuskus Naposled jsem ho zkoušela nasladko, podle mého vymyšleného receptu: Kuskus jsem připravila v horkém jablečném džusu, na pánev jsem dala jabka na plátky, posypala jsem je cukrem a nechala zkaramelizovat, k tomu jsem ještě přidala vlašáky a nakonec smíchala s kuskusem...mňamka
Bjetushka
tak to nezní špatně, to bych mohla zkusit taky. A co třeba zvěřina? Máme plný mrazák bažantů, jelenů, srn, zajíců a kanců a nemůžu ho už ani zavřít - šlo by to nějak zkombinovat?
Cituji Bjetushka: kdybych měla zvěřinu tak radši udělám gulášek
když to my právě děláme pořád, jeden kus zdělám a další dva do mrazáku vrazím, tchán je myslivec Koukala jsem na ty odkazy, je tam toho víc, tak na to jdu juknout, děkuju
Já ho používám i jako přílohu k masu se smetanovou omáčkou, když už mi leze rýže nebo těstoviny ušima
elissabeth
....já to právě míchám půl na půl s rýží buď jako přílohu a nebo v rizotu.
Taky je to dobrý jako zavářka v polévce, může být i zeleninová se špetkou záklechtky nebo kdo dělá máslovou jíšku.
Jinak to přidávám do zeleninových salátů po studenu.....
janis
elissabeth
taky mě napadlo udělat rizoto bez rýže, ráda bych vymyslela něco extra, ale nejdřív to zkusím na nečem lehkém, moc se mi líbilo to nasladko, jak psala Bjetushka, ale dnes asi zvítězí nějaké kousky kuřecího maska, zeleninka, koření, nevím no...
Cituji lisica: Já ho používám i jako přílohu k masu se smetanovou omáčkou
tak to by mě asi nenapadlo, ale proč ne
jako rizoto ho děláme taky.potom ho mám ráda jako salátek za studena,uvařený kuskus,čerstvá nakrájená zeleninka(rajčata,paprika,okurka) a smíchané se sojanézou
Cituji elissabeth: Včera jsem dělala tortilly a pořád se mě ptal jestli jsem je nezapomněla ochuti
když jsem mu je poprvé naservírovala, ptal se mě na něco podobného udělala jsem k tomu takový mišmášek a ten mu jel, dojalo mě, když ho z toho vyškrábal a šel si uříznout chleba Od té doby vím, že s tortilou na něj ne-e, ale aspoň to ochutnal A to samé bude dnes, já ho jedla mockrát, ale vždy už byl připravený, já ho nikdy nekupovala, protože už vidím přítele, jak na to bude koukat Ale dnes mi to nedalo a čekám, co z něj vypadne, asi se cestou stavím pro pečivo, nebo mu usmažím květák, ten on miluje
teď mě naapdlo - a co to připravit s květákem? Rozdělat ho na malé růžičky, k tomu nějakou tu kukuřici a další zeleninu, koření, kuřecí maso a nějak tak to splácat?
Já ty patlaniny dělám furt a různě to obměňuju.....
a) na cibulce podusím zeleninu, po 5 minutách nakrájím surimi tyčky, dokořením koriandrem, pepřem, solí a sojovou omáčkou, petrželkou a míchám co mám po ruce - kuskus, rýži, těstoviny, halušky
b) místo surimi se může dát 5 dkg anglické+sojové maso, robi maso na nudličky
c) kuřecí maso nebo krůtí maso na nudličky a klidně další varianta 25 dkg libového pomletého masa
d) sálátek dělám - rajče, okurek, cibule nebo pórek, nakrájené olivy, kukuřice v plechu, fazole v plechu, červená paprika na nudličky, nastrouhaná jedna mrkev + sůl, jablečný ocet, olivový olej, pepř, špetka cukru - no a přidám buď těstoviny nebo ten kuskus. Majonézu nedávám
Jinak nevařím zvlášť rýži a kuskus, na to když tak myslím když mám rýži tak si oddělám zvlášť.....ještě se může přidat kuskus do mletýho a na plněné papriky.
To je náhoda, já zrovna dneska kuskus poprvý zkoušela Jsem mimo domov, takže tu nemám tolik surovin. Udělala jsem kuskus s koupenou omáčkou na těstoviny (Arabica) a přidala do toho strouhaný sýr. Bylo to moc dobrý a hlavně rychlý. Příjemná změna, těstoviny už mi lezou ušima
Zkusím ho i nasladko, něco jako ovesná kaše. S jogurtem a ovocem, v poslední době mi chutná s broskvema.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.