Já jsem měla oblíbené Bylinkové kuře, ale přestali ho vyrábět. Tak si ho míchám doma: oregáno, bazalka, tymián, paprika, česnek, sůl, bílý pepř, špetka chilli
Dřív jsem kupovala směsi, ale teď už na to kašlu a používám klasiku - hlavně bylinky. sušené, čerstvé, mražené---rvu to skoro do všeho....
Potom na klasické pečené maso je taky super jen sůl, pepř, nové koření a bobkový list...neobvyklá chuť, jemná a přitom výrazná.
Jinak na maso si vyrábím marinády co mě tak napadne, klasika ingredience jsou thajská omáčka, přirozeně fermentovaná sojovka, jogurt, med, hořčice, cibule, česnek...to jsou mý nejčastější dochucovadla
Dnes jsem si koupila medvědí grill, tak jsem zvědavá, prý je to nejkupovanější koření z této firmy. Máme odtud i americké brambory koření a dobré
koen
Já používám především univerzální country koření: http://www.caje-koreni.cz/koreni/41-country.html
Reaguji na Salek-pohody: Country je prý také hodně dobrý, ale ještě ho doma nemáme, teda alespoň myslím, už se v tom koření nevyznám, máme ho strašně moc. Ale včera jsem do špaget přidala provensálské bylinky a chutnalo to dobře
Kořenící směsy vážně nee... Experimentujte
Nebo zkuste koupit velmi dobré maso a pak stačí jen sůl a pepř. Plno lidí tohle ani nezkusí a automaticky sypou směsy
Reaguji na Gogelka17: Ahoj, Bombay miluju, ale ten Yucatan vůbec neznám .. Jak chutná? Jaké kořrní tam dominuje? diky
Cituji jancik: Nebo zkuste koupit velmi dobré maso a pak stačí jen sůl a pepř.
Přesně tak. Na opravdu dobré maso (např. vyzrálé hovězí) netřeba žádné šílené směsi koření, stačí olivový olej, pepř a sůl.
Reaguji na koblizek91: Ahoj bohuzel ne, psala jsem do Kotanyi primo. Psali mi ze ho loni stáhli a taky že by mohly být jeste nejake zbytky v Tescu nebo Sparu.
Reaguji na koblizek91: Taky jsem z toho nešťastná :/ takovy vyborny ... co nějaka alternativa a la masala koření? .. co by nahradila tu naši Bombay
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.