Já mám mlýnek s pepřem a hodně tymián, oregano a rozmarýn. Občas zázvor, kari, kmín... na kuřecí kousky bazalka. Do mletých mas majoránka.
Cituji bedrunela: musím říct, že my teda používáme doma sůl, a mlýnek s pepřem. A pak nějaké bylinky. Jinak žádné koření
nápodobně, jak tu někdo psal, všechny kořenící směsi chutnají stejně, zřejmě kvůli tomu, že je ve všem glutamát, nebo nevím. Takže ráda kombinuju sušené bylinky
pod kuře je výborný zázvor...vytáhne z toho pach...no doufám, že mě tady někdo nenapadne, že kuře přeci nesmrdí..ale víme snad co myslíme
Miluju koření, které se jmenuje Kuře 7 bylin, kupuju ho normálně v hypernově a ta chuť potom je fakt úžasná. Voní to na celý byt a stejně dobře chutná
Reaguji na Markvitka: no kuře 7bylin,jsem kupovala taky,napřed se mi zdálo být úžasné,ale asi už jsem toho přejezená,musím to obměnit,už mi to s tím nechutná moc
Cituji Grigio: Kotanyi směsi dle různých oblastí, např. Potěšení z kantonu, Tajemná Bombay, Zelené tajemství Thajska atd.
Mňam..musím ozkoušet...
Cituji ThinkTwice: www.koreni.cz
Zatím nejlepší....
Reaguji na Grigio:
Souhlasím, tyhle Kotanyi jsem si zamilovala. Nejvíc zatím koření: Tajemná Bombay a Ohnivý Yucatán
Sacky_large_1.jpg
Jsme taky pro čerstvé (mražené bylinky) žádné kořenící glutamátové svinstva. Jsou to jenom chemické zvýrazňovače chuti.
kuřecí, krůtí, ryby - tymián, rozmarýn
těstoviny - bazalka
pizza - bazalka (popřípadě oregano)
A samozřejmě sůl mořská, pepř, česnek a kdo rád pálivé tak chili papričky. Mám celý řetěz z Maďarska a miluju pálivé, takže sypu do všeho
Popřípadě jsou fajn olivové oleje, které mají v sobě naložené bylinky.
já používám pouze bylinky (čerstvé a když nejsou, tak sušené) a pepř. žádnou sůl! ani jiné skořenícíc směsi se solí. často kombinuji bazalku a tymián. dobé je i oregano, estragon a rozmarýn. to asi moje pětka favoritů.
Koření to není, ale dneska jsem udělala hovězí na rajčatech - těch sušených z řeckého obchůdku. Rajčata jsou naložená v olivovém oleji s nějakou směsí koření a s masem to jde skvěle dohromady - k tomu gnocchi, no ... kdo říkal, že se po desáté nemá večeřet ?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.