arrow
profile_image
eliss_ mojeid
od 19. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahojky, chtěla jsem se zeptat jak nejlépe začít jíst jinak. Nebaví mě klasické stereotypy u nás, jakože k snídani chleba s něčím, či jiné pečivo, nanejvýš jogurt, k obědu klasické teplé většinou masové jídlo s přílohou...Ráda bych se inspirovala u jiných národů, ale nevím kde začít, na jakou kuchyni se zaměřit, jde mi hlavně o zdravý životní styl, ale s tím, abych neměla třeba problém sehnat všelijaké přísady...také zvažuji jestli je to vůbec vhodné, jestli není lepší se zaměřit na potraviny, které se u nás vyskytují, ale jak říkám, česká kuchyně mi moc nevyhovuje

arrow
profile_image
Jannnie
od 26. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

No a co třeba snídani místo pečiva nahradit nějakou dejme tomu ovesnou kaší - ne pořád,ale občas nebo třeba muesli s mlékem popřípadě tím jogurtem. Asijské národy snídají většinou nudlové polévky...takže tam by ses asi moc neinspirovala, Britové nebo Amíci zase vcelku těžkou snídani s vajíčky a slaninou což není zase příliš v souladu se zdravou stravou. Osobně bych asi kombinovala na co bych měla chuť. Jak jsem psala dělám si k snídani kaše ať už ovesnou nebo jáhlovou nebo třeba celozrné chleby s lučinou či tvarohovou pomazánkou a k tomu nějaké ovoce nebo zeleninu. Hodně inspirace na vaření čerpám třeba z italské kuchyně,která je lehká a vcelku snadná na přípravu. Zkus se třeba inspirovat na www.apetitonline.cz tam mívají spoustu zajímavých receptů a jsou i moc dobré ...z vlastního vyzkoušení

Já hodně vařím podle židovské, arabské, indické kuchyně. Jídla jsou to většinou rychlá a chutná. Třeba taková cizrna na kari je perfektní!

arrow
profile_image
eliss_ mojeid
od 19. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já právě cokoliv kašovitého a sladkého po ránu nemůžu, nedělá mi to dobře. ale náhodou nějaké zdravé vývary s nudlemi by se mi líbily.
Reaguji na ivovyto: a nemáš třeba nějaké konkrétní kuchařky? něco takového mám na mysli! jen prostě nevím kde s tou změnou začít

arrow
Neprodává v Bazaru

Mrkni do knihkupectví na kuchařky Teď jsem zrovna koukala, jak se s nima roztrhl pytel, takže výběr by měl být velký a třeba seženeš přestě to co hledáš

Jinak podle mně to si chce vybírat i z těch cizích kuchyních a né vařit všechno od jedné. Já mám ráda řeckou, italskou, indickou, japonskou, francouzskou... ale taky se né vždy trefí do mé chuti takže prostě prolistovat kuchařku a označit to, co se ti líbí
Plus bych ještě řekla, že to chce začít už v supermarketu To znamená vyhnout se knedlíkům, salámům a zamířit třeba mezi luštěniny a pod

Kuchařky nemám, ale kupuju si časopis Dieta a tam jsou perfektní recepty, jinak pokud mi pošleš do SZ mail, tak ti nějaké recepty později odpoledne pošlu, abys mohla s tou změnou začít co nejdřív
A co takhle k té snídani ovocný salát třeba zasypaný troškou vloček s javorovým sirupem nebo kapkou medu?

arrow
profile_image
lenibuska
od 11. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

arrow
profile_image
eliss_ mojeid
od 19. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na ivovyto: to budeš moc hodná, pošlu ti SZ

no přesně něco takového na snídani jsem myslela, to je suprový nápad, hlavně že to není tekutý tekutou po ránu bych zvládla jedině polévku

Reaguji na Salvador: já vím no, chce to hledat, ale je fakt, že kuchařku si nejradši kupuji na doporučení, na každá je použitelná

Cituji Salvador: To znamená vyhnout se knedlíkům, salámům a zamířit třeba mezi luštěniny a pod

knedlíky ani nejím, jedině bramborové. salámy...no kupuju šunky a tak, ale to je zas ono...protože to prdnu na pečivo, když nevím co k jídlu, to samé přítel. chce to asi úplně změnit uvažování jak jíst

arrow
profile_image
eliss_ mojeid
od 19. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na lenibuska: no ta vypadá úžasně, už si ji tisknu, polévky fakt miluju!

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Cituji Jannnie: Asijské národy snídají většinou nudlové polévky...

tak třeba v Japonsku se snídaně totálně liší od naší - polévka Miso s řasou, pečená ryba, samozřejmně rýže k tomut řeba ředkev Daikon nebo houbičky šitake či zase řasy........Byl to docela nezvyk

arrow
profile_image
eliss_ mojeid
od 19. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na bakalářka: to se mi právě líbí, chtěla bych jíst jinak, ale zase na pečené ryby atd. prostě musí být čas po ránu no

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Reaguji na eliss_:
Problém je, že většinu jejich ingrediencí tady neseženeš......Musím říct, že změna to byla - poměrně vydatná snídaně, na které jsem fungovala půl dne

Cituji eliss_: ale zase na pečené ryby atd. prostě musí být čas po ránu no

tak ono opečení ryby zas tak dlouho netrvá. A co se týče rýže - mají rýžovary, kde nastaví, že chtějí aby byla rýže hotová v tolik a tolik a když vstanou, tak je rýže připravená

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené