Nevíte někdo jak vypeckovat zavařené višně nebo třešně? Případně dají se zavařené třešně nebo višně už koupit? Našla jsem na netu recept na roládu, do které se mají dávat vypeckované višně a já nevím jak je vypeckovat
Existují odpeckovávací kleště. Ale doma to děláme normálně nožem.
já když jsem je vypeckovávala tak jsem jí nakrojila až k té pecce a ta šla pak krásně vytáhnout
Taky kupuju kompotované višně a dělám to normálně ručně, ale už jsem v obchodě narazila i na vypeckované (nevím, jestli to byly višně nebo třešně). Takže se zkus v obchodě podívat, třeba budeš mít štěstí. Ale doporučuju i ty vypeckované prohlídnout, stalo se mi, že tam byla jedna pecka zapomenutá
Cituji pehamek: já nevím jak je vypeckovat
Nožem nakrojíš celou třešni dokola a rozdělíš půlky od sebe - jedna bude bez pecky a z té druhé půlky tu pecku normálně vyndáš. Nic složitého. Zrovna včera jsem pekla buchtu s třešněma.
Byla jsem v Bille a tam měli jen s peckama. Teda konkrétně višně. Když to zkouším ručně, tak pecka drží na višni a nejde oddělat. Zkusím koupit od jinýho výrobce ještě
Reaguji na wovel: já téma založila na třešně i višně, ale konkrétně potřebuju višně vypeckovat. Koupila jsem asi blbou skleničku, protože pecka tam drží a nejde ven
my jsme si koupily v Lidlu odpeckovavač třešní jde to s ním fakt krásně .. během jednoho dne jsme měli odpeckováno několik kastrolů tresni
Ano, ano odpeckovávací kleště, vypadá to trošku jako louskáček na ořechy a babička na to nedá dopustit!
Já se rozhodla upéct jahelník z domácích třešní, při odpeckovávání byl z třešní sajrajt a našla jsem asi 10 nějakých larv Pak už jsem to dělala o dost pečlivěji..
S těmi odpeckovacími kleštěmi to celkem jde, ale nadělá se dost bordelu okolo (stříká to, s višněmi hodně), takže jsem vždy vyřezávala pecky ručně nožem. Zaujal mě ten odpeckovávací stroječek od Tescomy, to je dobrý nápad, proces by mohl být čistější
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.