nevím, hodněkrát jsem viděla v televizi, jak paní vytváří marcipán tak by mě zajímalo jak na, aby to opdravdu tak chutnalo
Za mě doporučuji tento... je jak kupovaný. I přítel z něj byl paf. Je to nejlepší recept, jen teda suroviny nekoupíš v každém obchodě. Aroma sladká mandle se dá koupit v Kauflandě, kukuřičný sirup jsem koupila v biopotravinách, atd. Nakupování bylo náročnější než marcipán
URL Návod i s obrázky
já dělám :
moučkový cukr ( dávám 30DKG)
sušené mléko (-//- 11dkg)
máslo (-//- 10)
bílek 1
Mandlová tresť 1 lžička
Použití na dortíky. Potahovala jsem s ním dort, ale dělala jsem s ním i ozdoby na ten dort. Můžeš ho jednoduše povolit vodou. Díky tomu, že je tam sušené mléko, tak stačí dát trochu vody a hned ho máš povolnější.
Jinak při potahování dortu jsem si jeden den udělala marcipán a druhý den jsem dort potahovala a zdobila a neměla jsem s tím problém. Opravdu je to jen o tom, jak si potom namáčíš ruce do vody Jediné co, tak jsem měla problém s obarvením, protože jsem měla barvivo v pilulce a jen červenou jsem sehnala v prášku (Tesco). Opravdu udělat marcipán je to nejjednodušší, ale mít potřebné suroviny je náročnější...
Je teda pravda, že já také musela podložit marcipán když jsem dělala mašličku... dělala jsem dort ve formě dárečku (foto je jen ilustrační) a ta stuha aby měla pěkné očka, tak jsem to podkládala ubrouskami ale hezky to ztvrdlo, takže předání dortu proběhlo bez ubrouskové dekorace
Foto ...
Cituji panda08: v pilulce? No to mě pobavilo..to jako způsob použití-rozdrobit pilulku, nebo to bylo nějaké účelové barvivo na vodu?
Se nesměj já byla ráda, že jsem něco tak na rychlo sehnala. Bylo pro mě důležité, že je to potravinářské barvivo. Ale špatně barvilo a zapracovávalo se oproti tomu z Tesca.
Kde jsi koupila ty gelové?? To zní dobře
Používám tento recept: 15 dkg sušeného mléka (Laktíno), 15 dkg moučkového cukru, 3 lžíce tekutého medu, 3 lžíce oleje a 2 lžíce vody. Na dochucení dávám mandlové aroma.
Vyzkoušela jsem několik receptů a tento se mi zdá nejlepší.
msj_dort.jpg
ahoj holky, používám jeden jednoduchý recept, suroviny na něj vždycky mám a je i levný, protože není třeba sušeného mléka..je to ze stránek maminčinyrecepty nebo tak nějak, jmenuje se to potahovací hmota Varna: smícháme 150 ml vody a 70 g másla, přivedeme do varu a vsypeme 150g hladké mouky. Sejmeme z plotny a mícháme - konzistence je jako u odpalovaného těsta, odlepuje se snadno od stěn. Dáme na vál a vpracujeme 500 g moučkového cukru a můžeme přidat pár kapek vanilkového nebo mandlového aroma (já ho skoro nikdy nepřidávám a chuť je i tak skvělá). Tvaruju z téhle hmoty jak květiny, lístky apod.,tak jím i potahuju dorty (k potahování je třeba udělat to co nejdříve, hmota má tendenci trošku vysychat). Dobře se také obarvuje a jak říkám, je to levné a na suroviny nenáročné.
Pravý marcipán je vyroben z mandlí, bílku, cukru a pro zvýšení aroma se přidávají v malém množství hořká meruňková jádra persiko. Nic jiného tam nepatří, rozhodně ne sušené mléko, to se pak jedná o tzv. fondán.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.