Holky, dneska to dopadlo fiaskem Měli jsme mít smažený hermelín, nakonec jsme měli volí oko Z jedné strany faaaaajn. Když jsem ho obrátila, tak mi vytek Kde se stala chyba?
Troj...ale jen jednou...asi tam bude chyba, že Kdyby alespoň vytekl ze stran...ale spodek jako kdyby se propad
Také musíš hermelínek obrátit včas, když to necháš déle, roztéká se spíš. A půlit je asi lepší.
Reaguji na Berneris: Měla jsem ho rozpůlený. Když ze spodu zlátnul, otočila jsem ho a on mi vytek
Jo smažit hermelín je věda. Určitě radši obalit dvakrát a jakmile se začne při smažení nafukovat, sundat z pánve.
Reaguji na Makika: No jo, sundat z pánve...a co pak? Ještě mi zbyly, mám hrůzu to dosmažit dneska
hermelín pokaždé obalím 2x zasebou v 3 obalu hodím na rozpálenou pánev, ještě přes samotným obalováním z jednoho hermelínu udělám dvě kolečka hermelína, takhle mi ještě nikdy nevytekl
jak píší holky, obalit vicekrát a pořádně na tom ten trojobal uplácat
Nikdy nerozkrajuji. Přítel miluje tu krustu naplněnou tekutým sýrem
Takže pořádně obalit:mouka, vejce, strouhanka a šup ještě jednou vejce a strouhanka. A poctivě ale opatrně uplácat ze všech stran. Smažit ne moc pomalu, mně se vždy smaží tak 3 min. z každé strany. Je pak krásně tekutý uvnitř a zlatý zvenku. Žádná věda to není Ale možná mi to přijde, děláme ho často (přítel zbožňuje) tak mám asi natrénováno. Hlavně to chce poctivě obalit. Jako syrečky. Ty když totiž vytečou tak je to smradu až na půdu
Jo a mít dobře rozkvrdlané vejce s troškou mléka. Mně teď napadlo.
tak já jsem vyzrála nad hermelínem takro: Jednoduchý tenoučký trojobal : mouka, vajicko, strouhanka. Usmažím do lehoučké zlaté barvičky - uvnitř zůstavá ještě nerozteklý. Šupnu ho hned po usmžení na chvíli do předehřáté trouby, tak se mi nafoukne jako balonek - nevyteče a podávám.
podobně to funguje i v mikrovlnce....
Já smažím hermelín vždycky ve friťáku a vždycky v pohodě. Na pánvičce to byla pohroma,vždycky mi vytekl a zůstala mi jen ta strouhanka a uvnitř strouhanky místo sýra jen luft.
Cituji radana: Já smažím hermelín vždycky ve friťáku
také smažím jedině ve friťáku, děláme ho snad každý týden a ještě se mi nestalo že by vytekl. Většinou obaluji dvakrát v trojobalu, a hermelín půlím.
Hermelín nepůlím,celý ho 2x obalím a smažím v rendlíku stejně jako třeba koblihy...prostě víc oleje,aby byl alespoň z půlky potopený.Nevyteče.
Dělám hermelín často a NEPŮLÍM ho příjde mi že ta plíseň ho jakoby drží pohromadě myslím si že kdybych ho rozpůlila tak vyteče. Jinak taky balím 2x v trojobalu a pěkně uplácám.
Smažím v hrnci kam se mi vejdou 3 víc jich nesmažím. A naliju tam oleje aby byl hermelínek do půlky pototopený. Jsou pak nádherný jak koblížky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.