Zdravím,
na toto téma mě přivedlo jiné téma, které se zabývalo brouky v potravinách .
Děvčata tam psala, že když si přinesou jídlo domů hned ho dají do uzavíratelných nádob. Též to tak děláte?
My tak skladujeme maximálně věci, které otevřeme a ještě ne všechny. Ale je fakt, že když se objeví nějaký brouk ve spíži, tak se může dostat všude. Takže začínám uvažovat nad tím, že též všechno hodím do nádob. Navíc to bude vypadat pěkně .
Nyní ale prosím o radu ty z vás, které tak činíte.
Jak skladujete sáčkové čaje, pudinky, horkou čokoládu v sáčcích, duopack mokate, vanilkové cukry, kypřicí prášky, granko? To granko je poměrně velké balení.
↑ Např. jestli to přesypete nebo i v obalu dáte do nádoby?
My teda máme v létě problém s molama ve špajzu, takže těstoviny, mouky, strouhanku, kukuřičný lupínky a vanilkovej cukr máme přesypaný do uzavíratelnejch dóz, kam se ty mrchy nedostanou, Granko máme ve škoubovací pixle, ve který ho kdysi prodávaly do čaje se nám teda molové nikdy nedali, takže to neřešíme, no a jinak když načnu třeba pytlík oříšků, brusinek a takhle, tak to uzavřu plastovým klipsem. Kdybychom to všechno měli mít v krabicích, tak bychom si museli koupit další kuchyň a jinak teda jsme měli kdysi strouhanku, krupici a nějaký takový věci v klasických plastových krabičkách na jídlo, ale do toho se nám ty mrchy dostaly. Jian kvěci co jsou originál nenačatý, těstoviny, piškoty a takhle, tak u těch to teda neřešíme.
Granko přesýpáme do velké plastové "lahve" se šroubovacím víčkem, dále přesýpáme do uzavíratelných dóz krupici, mouky. Potraviny jako luštěniny, bulgur, jáhhly, kus kus necháváme v pův. obale + vložíme do sáčku a pevně přegumičkujeme. Čaje necháváme běžně v krabičkách, ve kt. jsme je koupili, ty lepší, kusově balené v papíru dáváme do dřevěné krabičky speciálně na čaje
Pudinky, kypř. prášky, cukry necháváme v pův. obale, pokud jsou rozdělané, tak několikrát pytlík přehneme a dáme kancelářskou sponku, aby se to neotevřelo
Cituji RitterQa: Jak skladujete sáčkové čaje, pudinky, horkou čokoládu v sáčcích, duopack mokate, vanilkové cukry, kypřicí prášky, granko?
Na začátek bych chtěla říct, že jsme nikdy žádné broučky ani moly doma, respektive tedy ve spížích atd. neměli, za což jsem ráda Jinak sáčkové čaje máme ve skříňce klasicky co je nad kuchyňským pultem v originálních krabičkách, ve kterých je koupíš. Pudinky nekupuji, horkou čokoládu taktéž, ale vanilkové cukry, kypřící prášky vždy když otevřu tak je poté jakoby sroluji a připnu kolíčkem na prádlo, granko mám v originální krabici a přímo sáček v čem je mám také srolovaný a připlý kolíčkem.
já jsem zatím s broučkama ani molama problém neměla, ale pro jistotu dávám do doz mouku, lusteniny, krupici, cukr a strouhanku granko jsem si v létě koupila v tescu v takový plechový doze, která se mi moc líbila a v tom ho mám to granko jsem si koupila jen kvůli té doze jinak pudinky, vanilkový cukry a vůbec tyhle mini sáčky na pečení mám v kuchynské lince v maličkým košíčku a když něco dělám, tak většinou ten pytlíček sdělám hned
U nás se před pár měsíc objevili potravinový mol, takže jsem začala skladování do různých krabiček taky řešit. Ale jak už tu bylo řečeno, krabic a dóz nemůže být zase moc, jinak bychom se do kuchyně nevešli Neotevřené potraviny nijak neřeším - dávám si pozor už v obchodě, aby nebyl obal poškozený. Čajové sáčky nechávám v původním balení, stejně tak pudinky, vanilkové cukry a další věci v sáčcích - nemám toho zas takové zásoby, moc nesyslím a mám doma takové množství, o kterém vím, že brzo spotřebuju. Granko nekupuju, ale kakao mám ve šroubovací plechovce, semínka a takové věci v různých skleničkách co jsem kde posbírala... Hlavně přesypávám těstoviny, rýži, cukry a mouky - nakoupila jsem si na to takovéhle keramické dózy, protože mám ráda vintage styl a kuchyni mám do černo-bíla, takže se mi perfektně hodí
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.