Ahoj,
teď jsem poslední dobou posedlá zdravým životním stylem a proto hledám ty nejlepší alternativy pro smažení. Hodně jsem četla o ghee, to chci zkusit ale také o kokosovém oleji. Jenže některé studie tvrdí, že je nezdravý a jiné zase, že je zdravý. Už ho používám tedy nějakou dobu a vyhovuje mi ale nevím jak je to s tím účinkem na tělo.
Jak se na to tváříte vy?
Ahoj. Nechápu proč by nebyl zdravý.. Je dobrý, netloustne se s ním jako např. se slunečnicovým. Navíc jsem někde četla,že když chceš zhubout,tak máš jednu lžičku denně sníst. Jinak dobře hydratuje. A jen tak mimo-dělám s ním zábaly na vlasy a je suprovej!
Jo a když vyhovuje není co řešit, rozhodně lepší, než "obyčejné" oleje:-)
Reaguji na Jennyna:
právě že hodně článků si protiřečí, někde píšou, že je právě prospěšný jak píšeš ty a někde naopak že zvyšuje cholesterol ... myslím, že se o tom právě vedou velké spory
mňam, zbožňuju ho.
a nedávno jsem někde četla, že Angelina ho jí každé ráno, lžička do jídla ke snídani
A není to spíš proto, že se nedoporučuje na smažení ale spíš do studené kuchyně? Já myslím, že jsem to teď někde četla, na smažení se prý nejlépe hodí řepkový, ten mám já osobně nejradši, ale používám fakt jen kapičku, na teflonovou pánev není potřeba hodně
Tak smažení není zdravé vůbec žee a ke zdravému stylu smažení nepatří...
Kokosový olej je dobrý jako krém na tělo, lubrikant, kosmetické využití... na smažení a ke konzumaci bych ho nepoužívala, protože jsem všude četla že obsahuje nasycené mastné kyseliny což nejsou zdravé... a řepkový je právě zdravější než slunečnicový což málo kdo ví
Cituji DominikaP: a nedávno jsem někde četla, že Angelina ho jí každé ráno, lžička do jídla ke snídani
A keď Angelina bude papať ho...vienko každý deň bude to záruka?
Nemyslím to v zlom prepáč, len nechápem ľudí čo si otvoria nejaký časopis a prispôsobujú si stravu, životný štýl a šatník podľa nejakej celebrity, ktorá je v podstate tieź len obyčajný človek..
To že niečo nejaká celebrita je alebo robí, neznamená to že je to správne, alebo že je to vhodné pre niekoho iného.. tak nebuďme ovce..A každému vyhovuje niečo iné a každý sme iný a tým že sa budeme správať ako nejaká Angelina, tak sa ňou určite nestaneme..Buďme sami sebou pre boha..
K tomu kokosáku je fajn ja ho používam tiež nemyslím si že tam treba riešiť nejaký cholesterol..Keď je všetko s mierou tak si myslím, že je to v poho
Za mě zdravý, na smažení z těch nejzdravějších. Myslím, že negativně obecně se bere to, že to je tuk a navíc smažení moc zdravé není. Já na kokosový olej nedám dopustit!
Ahoj,
já jsem v tomto článku četla, že kokosový olej na tepelnou přípravu vhodný je: http://www.annajermarova.cz/kokosovy-a-palmovy-ole j-dva-rozdilne-tuky-udelejte-si-konecne-jasno/ O olivovém oleji se hodně říká, že není vhodný na smažení.
Cituji marsse7: také o kokosovém oleji. Jenže některé studie tvrdí, že je nezdravý a jiné zase, že je zdravý.
Každý tuk, pokud projde tak vysokou teplotou, jako je tomu při smažení, ztrácí prospěšné látky a stává se z něj junk food, který je pro tělo škodlivý. Takže pokud chceš smažit, nemusíš se otázkou zdravosti vs. nezdravosti nějakého oleje vůbec trápit - výsledek bude stejný.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.