Ahoj holky,
právě jsem experimentovala a dělala jsem domácí sushi. Musím říct, že se mi docela povedlo, ale chuť řasy byla tedy hrozná . Takže celkový efekt nula .
Řasu jsem ponořila na chvíli do studené vody, toť vše.
Jak se správně připravuje? Ta chuť byla opravdu brr .
Díky
Když jsem kdysi dělala sushi, jenom jsem řasu navlhčila mokrou utěrkou.
Reaguji na Petrolejkaa:
Ne, chutnala normálně.
Reaguji na kimiček:
to já taky, okamžitě změkla a tak jsem se bála, abych jí neroztrhla... nebo možná je to značkou? Já koupila řasy v Albertu, tuším, že tam jiné ani neměli..
Podle mě se řasa nenamáčí, jen zlehka navlhčí nebo na ni dáš rýži a necháš minutku ležet a řasa jakoby povolí a rolku hned zabalíš.
Reaguji na Petrolejkaa:
Tak to já je kupovala v Tescu, jako všechno k tomu... jak tam mají ty regály rozdělené podle zemí... dala jsem vodu do mělkého talíře, položila a vyndala( bylo mi to tak doporučeno a bylo to i v návodu) a dobrý ale jak radí i holky... zkus to podle nich, třeba ti to bude chutnat víc...
Já řasu nenamáčím, dám na to ještě vlažnou rýži a sama zvlhne a změkne, takže naskládám jen suroviny a zamotám.
Řasa se vůbec nenamáćí, zmékne po kontaktu s rýží, která je vlhká, vlhćí se jenom ten volný koneček, kterým se to potom konečně zabalí. A po bahně nechutná. Zkus si koupit řasu ve Sparu, tam kupuju já.
díky všem za rady .
Zkusím tedy příště nenamočit. A pokud ani to nepomůže, tak pomažu koupit jinou.
Ale docela mě mrzí, že jsem se s tím tak patlala a dopadlo to ne zrovna slavně ...
Jo a solíte rýži?
Já koupila řasu v globusu, v kauflandu a ani jedna nechutnala po bahně.
Reaguji na Petrolejkaa:
Rýži nesolím, dávám dovnitř olivy - ty jsou slané dost a sushi namáčím v sójové omáčce a ta je taky hodně slaná.
Kupuji zn. Mitoku. Řasa by se měla podle návodu 3vteřiny opražit nad plamenem (trošku jakoby ztmavne) a nenamáčí. Je moc dobrá, občas jím i samotnou
Nori
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.