arrow
profile_image
salcinka
od 14. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Potřebovala bych poradit, jak se pozná zkažené maso.Nejsem zkušená kuchařka, tak to sama nepoznám.Koupila jsem už zabalené 2 plátky hovězího masa a každý měl jinou barvu a navíc voněly jinak než jindy, tak by mě jen zajímalo, jak by vypadalo maso, které by nebylo ok.Díky

Pakliže má zelenou barvu a smrdí, vyhoď ho.
Naopak tmavší barva masa spíš značí odleželý kus a nic mu není.

arrow
Neprodává v Bazaru

Je to risk, kupovat maso zabalané, většinou balej maso, které už není na pohled moc hezké. Já taky moc nevařím, ale když už chci něco ukuchtit, tak mám vytypovaný obchod, kde mám záruku dobrého masa. U nás na severu je to Globus v Ústí. Mají tam vlastní bourárnu, tak je maso vždy čerstvé. Jinak pokud zapáchá kyselostí, tak vyhodit. Jednou jsem koupila maso a bylo jakoby opepřené - to prý dělají, aby to ztratilo kyselost. Takže já maso jedině v Globusu a ne balené

Jak má zelenou barvu, už je hooodně pozdě, první na nečerstvost upozorní nakyslý slabý zápach jakoby rozkládající se bílkoviny a tmavé okraje ( ty pak páchnou víc ) .
Čerstvé hovězí maso nasládle příjemně voní, určitě se to nedá splést. U nás v Ostravě chodím na maso rovnou do řezníka, taky jsem měla vždy štěstí na čerstvé.

Balené maso je většinou problém . . .a psát tady proč mají v úseku masa růžové zářivky je asi zbytečné.
Můj tip je takový . . .vytipovat si dobré řeznictví a chodit nakupovat tam,pak se člověk nemusí při rozbalení dívat na zeleno-černé skvrny zapáchající kyselostí . . .

arrow
profile_image
Bedla
od 8. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zkažené smrdí a teče. Když je jen tmavší nebo lehce navinulé, tak to nevadí, ale na tatarák nebo raw steak to samozřejmě nebude.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené