Ahoj kočky,
za nedlouho pojedu ke svému příteli na víkend a ráda bych jemu a jeho rodině připravila lososa na nějaký chutný způsob. Máte nějaká zkušenosti s něčím podobným? V jaké úpravě vám losos chutnal? Napadly mě jako příloha takové ty zeleninové medailonky, které dělají k lososovi v Ikee.. akorád nevím jak k nim rybu upravit.. na internetu je tolik variací, že v tom mam guláš:/ Budu ráda za vaše typy Dík moc A.
bych to moc neřešila, vzala celej filet s kůží, omyla, osolila hrubou solí, opepřila, nahoru rozmarýn, pokapat ol. olejem a citronem a šup s tím do trouby. Ty zel. medailonky miluju, mají je v Ikee v mrazaku, takže bych je koupila a udělala, o starost méně.
Já bych to taky nějak nehrotila, osolit, trochu opepřit, posypat sušenou bazalkou, ocitrónovat, obalit v mouce, na pánev s tím a za dvacet minut nazdar
filet osolit, vložit do zapékací misky vymačkat celý citron, poklást plátky másla, upéct
podávat se špenátem, sýrovou omáčkou a opékanými brambory = nic lepšího jsem nikdy nejedla
Tady je recept na přesně toho lososa co hledáš
http://www.labuznik.com/recept/ikea-zeleninove-med ailonky-obed-s-lososem/
Jinak mě se osvědčil steak z lososa na špenátovém lůžku (listový špenát, česnek, mandle, slaninka). Lososa ochutit citrónovým bylinkovým máslem, to povýší toho lososa hned o několik úrovní.
Cituji Anetkaa: jeho rodině připravila lososa
Jsi si jistá,že lososa rodina jí.........já ho třeba nejím,takže bych byla o hladu
jednou jsem si dala v restauraci filet z lososa na špenátu s mozzarelou zapečené a bylo to výborné.., k tomu brambor nebo lososa s bešamelovou omáčkou a chřestem, trošku složitejší ale stojí to za to aAe zaleží na chutí,málokdo jí lososa, špenát, atd skus si zjistit co jí a ne..
Já miluju grilovaného lososa, klasika jen sůl a pokapat citronovou šťávou.. k tomu udělat koprovou omáčku, skvěle se k lososu hodí a jako přílohu opékané brambory. Ale je fakt, že kopr asi taky nejí všichni
Naše mami dělá na vánoce, a nad kaprem se nikdo nevzpomene jak to umí mamka vždy nejlíp udělat =D
Vezmeš si filety lososa a naložíš do marinády - oliv. olej + limetka - nic víc, nic míň Necháž chvíli uležet - min. 3 hodiny a pak buď do trouby nebo na pánvičku - je to výborné. Jednoduché, nenáročné a vždy se po tom dokážeme utlouct (i babi, která nikdy nejí ryby - až na toho našeho lososíka =D)
Každý filet položit zvlášť do obdélníku z pečícího papíru, osolit, opepřit, popř. nějaká bylinka - tymián, bazalka (i čerstvé), kousek másla, a do papíru jakoby zabalit - nahoře secvaknout koníkem, boky srolovat, aby nevytekla šťáva. Upéct v troubě. K tomu čerstvý smetanový špenát a rozpečená bylinková bageta (dají se koupit chlazené/mražené, pak jenom hodit do trouby).
Já miluji lososa takhle:
Dám na trochu hlubší pánev, chvíli prosmažím, pak přidám rajčátka, trochu protlaku, koření, bylinky atd. A doleju vodu, pak nechám vařit... Maso je pak jemňoučký a s těma rajčátkama je to mňamka Podávám třeba s (jasmínovou) rýží.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.