Zdravím,
dostala jsem od známého daňčí kýtu a kýtu z divočáka. Daňčí ani divočáka vůbec neděláme, tak by mě zajímaly nějaké dobré a osvědčené recepty, jak je děláte?
Divočáka připravit stejně jako když děláš svíčkovou omáčku, jen s tím rozdílem, že místo hovězího bude kančí Doplnit brusinkami, nebo ještě lépe šípkovou marmeládou a šlehačkou. Je to vynikající A daňka děláme klasické medailonky s jakoukoli omáčkou, fantazii se meze nekladou. Např medailonky hodit na slaninku s cibulí a přidat žampióny, větvičku rozmarýnu. Maso pustí spolu se slaninou krásně štávičku. Výborné jsou k tomu bramborové suky (knedlíky). Tak ať se vaření podaří a dobrou chuť
Reaguji na adrusska: Já dělám danka a divočáka jen v papináku,je to tužší maso a dusila bys to aspon dvě hodiny,dělám guláš a je to mnamka.
Reaguji na adrusska:
Maso je potřeba nechat uležet i několik dnů - pokud je tedy čerstvě ulovené a pak nejméně na 24 hodin naložit.
Pokud pečete, tak předtím určitě prošpikovat špekem, zvěřina je suchá. Já doporučuju guláš - vaří se stejně jako hovězí, akorát dávám lovecké koření a nechat ho den, dva odležet - je vynikající!
Pravidelně dělám recept, který si rodina i přátelé pochvalují ...
je to kančí na čokoládě podle Itala ...
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Cinghiale-in- Dolce-Forte
Kančí bych udělal jako guláš, nezapomenout na bobkový list, nové koření, jalovec, možná i jeden dva hřebíčky, pak to bude pecka.
Já právě gulášová moc nejsem. Udělám si jedině bramborový, ostatní mi nějak extra nejedou. nakonec jsem si vymyslela něco úplně svého, co s tím dankem udělám a povedlo se kýta co nám měla zbýt ještě k večeři padla za vlast ve dvou a půl lidech hnedka k obědu, celé odpoledne jsme nemohli chodit a večer jsme drželi hladovku, ale stálo to za to
Tedka ještě vymyslet, co o víkendu s tím divočákem
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.