Ahoj všichni, kdo se zabýváte pečením V sobotu se chystám péct dort a chtěla bych ho celý potáhnout marcipánem. Marcipán si umím udělat sama ze salka a sušeného mléka, tam problém nemám. Spíš potom nevím, jak na to, aby byl povrch hladký a jaký je vlastně postup. Když vyválím a vykrojím velký kruh, tak abych najednou potáhla vrch dortu i jeho boky, tak logicky na těch bokách se to bude krčit, protože tam té hmoty bude co do objemu hodně. Napadá mě potáhnout nejdříve vrch a zvlášť potáhnout boky jedním pruhem, ale zase vznikne nehezká hrana. Chtěla bych to prostě pěkně vcelku. Máte někdo tip? A na jakou sílu mám marcipán vyválet, aby se netrhal, ale taky nebyl moc hrubý? Děkuji všem, snad se na omlázku najdou šikonvé cukrářky.

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tady na tom videu to ke konci ukazují, .
ale u té paní to vypadá hrozně jednoduše, dělala jsem takový dort jenom jednou a bohužel se mi ta hmota trhala, takže jsem to nemohla zvednout stejným způsobem jako ona

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zrovna dneska budu dělat dort pro dceru z marcipánu

arrow
profile_image
zabrzdena
od 25. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj taky jsem to nedávno řešila ale moc se mi nepovedlo mít to hezky zarovnané ale dort sklidil úspěch

potaeno

ozdobeno

Reaguji na Nikicoko:
Jé, děkuji moc, vypadá to jednoduše, ono potom asi záleží na tom marcipánu, jak moc je kvalitní a přizpůsobivý. Ty průmyslové potahovací hmoty jsou určitě fajn, ale ten můj ze salka, no nevím nevím, jestli tohle zvládne.

Reaguji na zabrzdena: Moc hezké

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na zabrzdena:
náhodou se to povedlo

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Nikicoko:
A nevíš jak se jmenuje to uhlazovátko co v tom videu paní používá?

arrow
profile_image
Batufola mojeid
od 4. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

to je žehlička na marcipán

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Edge: Je to normální váleček na marcipán právě jsem si objednala.Stál kolem 150 Kč

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na simuška: Já dělám dort také z normálního marcipánu a né z té hmoty.Já doufám,že se mi to povede budu to dělat večer.Ale minule byl super.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Nikicoko:
Né já nemyslím ten váleček.Myslím jak v tom videu má v ruce takový čtvercový něco a tím to uhlazuje a leští,když už je to potažené!

Je to žehlička na marcipán, jak psala Batufola. Jde sehnat na netu stejně jako váleček kolem té stovky tuším.

arrow
profile_image
Kleriska mojeid
od 9. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tady paní nepoužívá žehličku, ale uhlazuje přímo kusem marcipánu

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené