Ahoj všichni, kdo se zabýváte pečením V sobotu se chystám péct dort a chtěla bych ho celý potáhnout marcipánem. Marcipán si umím udělat sama ze salka a sušeného mléka, tam problém nemám. Spíš potom nevím, jak na to, aby byl povrch hladký a jaký je vlastně postup. Když vyválím a vykrojím velký kruh, tak abych najednou potáhla vrch dortu i jeho boky, tak logicky na těch bokách se to bude krčit, protože tam té hmoty bude co do objemu hodně. Napadá mě potáhnout nejdříve vrch a zvlášť potáhnout boky jedním pruhem, ale zase vznikne nehezká hrana. Chtěla bych to prostě pěkně vcelku. Máte někdo tip? A na jakou sílu mám marcipán vyválet, aby se netrhal, ale taky nebyl moc hrubý? Děkuji všem, snad se na omlázku najdou šikonvé cukrářky.
Tady na tom videu to ke konci ukazují, .
ale u té paní to vypadá hrozně jednoduše, dělala jsem takový dort jenom jednou a bohužel se mi ta hmota trhala, takže jsem to nemohla zvednout stejným způsobem jako ona
Ahoj taky jsem to nedávno řešila ale moc se mi nepovedlo mít to hezky zarovnané ale dort sklidil úspěch
potaeno
ozdobeno
Reaguji na Nikicoko:
Jé, děkuji moc, vypadá to jednoduše, ono potom asi záleží na tom marcipánu, jak moc je kvalitní a přizpůsobivý. Ty průmyslové potahovací hmoty jsou určitě fajn, ale ten můj ze salka, no nevím nevím, jestli tohle zvládne.
Reaguji na zabrzdena: Moc hezké
Reaguji na Edge: Je to normální váleček na marcipán právě jsem si objednala.Stál kolem 150 Kč
Reaguji na simuška: Já dělám dort také z normálního marcipánu a né z té hmoty.Já doufám,že se mi to povede budu to dělat večer.Ale minule byl super.
Reaguji na Nikicoko:
Né já nemyslím ten váleček.Myslím jak v tom videu má v ruce takový čtvercový něco a tím to uhlazuje a leští,když už je to potažené!
Je to žehlička na marcipán, jak psala Batufola. Jde sehnat na netu stejně jako váleček kolem té stovky tuším.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.