Tohle je už několikátý můj pokus s palčinkam.A vždy se stalo, že se mi při otáčení na pánvi trhaly.Máte někdo nějaký trik, jak thání zamezit?Díky.
S talířem. Přilož talíř na pánvičku, otoč tak, aby se ta palačinka dostala na talíř, tu opečenou stranu máš nahoře. No a pak z toho talíře to zase dostaň zpátky na pánvičku.
Reaguji na Labtec: přesně tak, až na té neopečené straně skoro není syrová tak jemně podeber plochou obracečkou - nejprve si ji tím jakoby uvolni no a pak otoč.
nebo prostě švihem ve vzduchu je to jednoduché, ale nesmí tam zůstat olej, pak jí posuneš co nejvíc nakraj a protočíš...
Taky házím do vzduchu a zatím jsem jí i vždy chytla
chce to hlavně správnou pánev a maličko oleje. Jednou jsem viděla, jak bývalá spolubydla dělala palačinky, a myslela že čím víc oleje tam dá, tím míň to bude chytat, ale u palačinek to právě neplatí
1)správná pánev
2)správné těsto
3)nedávat toho těsta na pánev moc
4)počkat až se propeče i se shora
5)nedělat na max. stupni "ohně"
6)podebrat kdyžtak dvěma obracečkami
Taky jsem s tím bojovala
chce to mít správnou pánvičku - 3/4 úspěchu, dobré těsto a pokud se ti první potrhá, nic si z toho nedělej - to je skoro normální
Já palačinku otáčím tak, že si vezmu velkou poklici, z pánvičky tam palačinku sesunu, tak že ta propečená strana je dole, nepropečená nahoře (vlastě leží tak, jako před chvílí na pánvičce) no a potom tu poklici překlopím na pánvičku - tím pádem se mi propíká druhá strana. Nevím jestli je to k pochopení, ale snad jo Otáčení ve vzduchu mi nejde. Zkoušela jsem to, ale jsem na to prostě levá
Ty nejlepší rady tu jsou opravdu všechny. Žádný cukr, ne moc řídké ale ani husté těsto, opravdu maličko oleje, pomalu propékat až vrchní vrstva zatuhne. Ale moje zkušenosti jsou, že ta první, se mi natrhne vždycky. Pak už si zvykne pánvička na těsto a naopak a je vše v pořádku.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.