Rozhodla jsem se, že si začnu vločky taky míchat sama. , ale potřebuju poradit, jak si je osladit. Ev. čím.
Máte rádi spíš víc sladké nebo míň? Zase mi přijde, že to bude bez chuti, když to bude oslazené jen ovocem. Děláte si doma pečené nebo jen mícháte samotné vločky s čímkoli?
Když si dělám z vloček musli tak přidávám oříšky, sušené ovoce a med. Když kaši tak jen z mléka a vody a k tomu jen ovoce a skořici, pro mě je to sladké dostatečně ale já celkově moc nesladím.
Já mám ráda med, skořici a sušené ovoce (na papáju nedám dopustit!)/sezonní ovoce (jahody, maliny,..) - sladké mi to přijde dost
Kromě medu můžeš zkusit různé sirupy - agávový, javorový, špaldový, kukuřičný, rýžový, borůvkový apod. Ve zdravé výživě jich najdeš spoustu.
Já používám agáve sirup. samotné ovoce to dost osladí.
Můj tip/recept: rozmačkaný banán, vločky namočit přes noc s vodou a chia semínky, nechat v ledničce a ráno přidat oblíbené ovoce a přidat agáve/javorový sirup nebo i granko
Anebo viz. fotka č.1 , vločky namočit do džusu, na to bílý jogurt a ráno zase ovoce
IMG_5249.JPG
IMG_5499.JPG
IMG_7825.JPG
musli10witamini1.jpg
Poslední dobou dělám hlavně granolu, obvykle bez jakýchkoliv sladidel, případně dám třeba rozmačkaný banán. Nějaké naše recepty najdeš tady: http://dify.cz/tag/domaci-granola/ Potom míchám s jogurtem nebo domácím kefírem, udělá to příjemný kontrast a ani není kolikrát potřeba žádné slazení. A když už osladit, tak až nakonec troškou medu. Kombinace granoly, kefíru a medu je perfektní
Když sem dělala overnight oat, tak s dobře vybraným ovocem to stačí. Když to nevyjde podle představ, ten med je vždycky po ruce a určitě je jedním z mála sladidel, které mají nějaký přínos
"Sladím" pouze namačkaným zralým banánem + někdy přidám jiné ovoce (manadarinka, mango...) a je to sladké až až ( na mě).
Dřív jsem vločky pražila a sladila medem, dnes už bez medu a dávám sušený ananas, plátky mandlí, sušené brusinky, občas rozinky. Sladké na mě akorát
Jinak pak sypu do bílého jogurtu nebo do kefíru, někdy jím i samotné
Ahoj, já si dělám každé ráno ovesnou kaši s holadskym kakaem a troškou proteinu je to výborné
Já používám javorový sirup, třtinový cukr nebo med.
Pak taky ještě tady snad nezazněla stévia, ale tu jsem zatím sama nezkoušela.
.....mě ty sirupy napadly taky. Když už jsme u nich, kolik ho do toho dáváte? Mám totiž zkušenost, že jsem si na slazení koupila melasu a ta je prostě pro mě málo sladivá, tak jsem zase skončila u cukru. Je teda pravda, že jsem se s tím snažila osladit ovocnou přesnídávku a prostě rozvařené meruňky jsou ostré.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.