Nazdárek holky,
zcela mě uchvátil nakládaný lilek, který jsem ochutnala u kamaráda, byla bych ráda, kdybyste mi napsali i Vaše recepty na tuto super přílohu
Recept, který jsem ovšem nezkoušela, ale ochutnala - lilek dáme upéct do trouby - celý, aby byl měkoučký ( zjistíme tak, že půjde krásně propíchnout nožem ) , upečený lilek svlékneme a rozmačkáme vidličkou na kaši, do té přidáme 3-4 stroužky česneku nebo dle chuti a zasypeme podravkou - toť vše Dáme minimálně na dva dny do lednice.
méně než
10 příspěvků
Hmm, to jsem teď vyčetla v nějaké knize z roku 92 a recept se jmenoval baklažánová paštika. Také mám v plánu ozkoušet Jinak u nás se dělá, že se lilek nakrájí na kolečka/podélně v šířce asi 1 cm, nechám vypotit, osmažím, zasypu krájeným česnekem a když je nálada, tak se to dá zalít rajčatama z plechovky(bylinky podle chuti a uvážení, nejlépe čerstvé). Chvíli povařím, sůl, pepř, hotovo. Když chci, dám do sklenice(ještě horké) a pak to pár dní v lednici vydrží Jinak jestli máš ráda lilek, doporučuji zajít do ruského obchodu. Ze sklenice, naložený, je parádní!
Cituji darig: Jinak jestli máš ráda lilek, doporučuji zajít do ruského obchodu. Ze sklenice, naložený, je parádní!
Ten právě máme doma, do obchodu na Národní třídě chodíme s mamkou velmi často, ono i ta baklažánová paštika je dle mě ruský recept, mamka ho taky dělá
Reaguji na Lojzínka:
Počkej, budem se olizovat jak u boloňskejch !
Jedla jsem výborný lilek v La Bodega Flamenca, nikdy jsem ho nezkoušela doma udělat, ale je to opečený lilek, který je naplněný krémovým pikantním sýrem (podle mě Philadelphia s notnou dávkou česneku, bylinek a nasekaných chilli papriček) ty zámotky byly propíchnuté párátkem a naložené v olivovém oleji a byla to ňamka Chci to poprvé vyzkoušet až budu očekávat nějakou návštěvu, ale nevypadalo to složitě
Reaguji na Cindova:
To zní úžasně, mňam !
U nás si lilek nakrájíme na silnější kolečka, posolíme z obou stran a necháme vypotit, do mističky si připravím olivový olej s drceným česnekem,smíchám a poté na plechu potírám grilující se lilek. A pečeme / grilujeme do měkka. Je to lahoda takhle když je teplo.
Já mám nejradši osmahnutý na oleji (po vypocení) s česnekem, solí a tymiánem a smíchaný s rýží nebo těstovinami. Taky podélně rozpůlený peču naplněný mletým hovězím masem.
Poslední dobou na něm docela ujíždím
Zdravím, taky přidám jeden boží recept
Lilek se nakrájí na kolečka asi tak jeden cm silné. Nechá se vypotit a osmaží se. Až vychladne, tak se naloží do směsi kysané smetany s česnekem. Podle chuti se dosolí a trošku kari. Na závěr se to posype drcenými vlašskými ořechy.
Tenhle recept byl i v Prostřeno jednou, ale tam ho hostitelka posypala ještě semínky granátového jablka.
Reaguji na Bajina8888:
podobne to robia turci ..postupuj podľa tvojho postupu
- lilek dáme upéct do trouby celý, aby byl měkoučký ( zjistíme tak, že půjde krásně propíchnout nožem ) , upečený lilek svlékneme a rozmačkáme vidličkou na kaši, do té přidáme 3-4 stroužky česneku nebo dle chuti a zasypeme podravkou - toť vše
akurat že k tomu cesnaku ešte môžeš pridať vajíčko/ka a oni to ochucujú iba soľou a servírujú to s chlebom alebo pide
Cituji DekadentniMisa: Taky podélně rozpůlený peču naplněný mletým hovězím masem.
ano aj toto je mňamka
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.